Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κεραμέως: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η προστασία της εργαζόμενης μητέρας

«Επεκτείνουμε την άδεια μητρότητας, ώστε να συμπεριλάβει και τις εργαζόμενες μητέρες σε ΔΕΚΟ», ανέφερε

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει θέσει ως προτεραιότητα την προστασία της εργαζόμενης μητέρας», αναφέρει η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«To 2022 επεκτείναμε την άδεια μητρότητας από τους 6 στους 9 μήνες και το 2023 διευρύναμε την παροχή, ώστε να συμπεριληφθούν στην εννεάμηνη άδεια μητρότητας, για πρώτη φορά στην ιστορία, οι αυτοαπασχολούμενες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότισσες.

Ερχόμαστε τώρα και επεκτείνουμε την άδεια μητρότητας, ώστε να συμπεριλάβει και τις εργαζόμενες μητέρες σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μάλιστα, το μέτρο αυτό έχει αναδρομική ισχύ από τις 25/11/2022» επισημαίνει η κα Κεραμέως.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

March to Gaza: Σταματάει η πορεία προς τη Γάζα - Επιστρέφουν οι ακτιβιστές
Ορισμένα μέλη της ελληνικής αποστολής έχουν ήδη επιστρέψει στην Ελλάδα, με την πλειοψηφία να αναμένεται να επιστρέψει σήμερα το απόγευμα
March to Gaza: Σταματάει η πορεία προς τη Γάζα - Επιστρέφουν οι ακτιβιστές