Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΣΥΡΙΖΑ: «Φορολογήστε τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων στο 90%»

Τι αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση.

Το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη με αντικείμενο τον προγραμματισμό του επόμενου διαστήματος.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος θα συνεδριάσει την Πέμπτη 25 Ιουλίου. Το προεδρείο επιβεβαίωσε τη συγκρότηση ομάδων εργασίας εν όψει της ΔΕΘ θέμα που είχε συζητηθεί και στην προηγούμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Οι ομάδες αυτές θα εργαστούν πάνω σε πέντε τομείς: Ιδιωτικό χρέος και τράπεζες, στεγαστική κρίση, μικρομεσαίους, υγεία και εργασία.

Στη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε να δρομολογηθεί η επεξεργασία νομοθετικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το ιδιωτικό χρέος, την στέγη και τα ζητήματα ψυχικής υγείας. Επιπλέον τονίστηκε ότι εάν η ΝΔ απορρίψει τις τροπολογίες που επανακατέθεσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών διυλιστηρίων σε ποσοστό 90% και για την πάταξη της κερδοσκοπίας στην αγορά ενέργειας- τις έχει υποβάλει ήδη από το Μάιο - ή δεν τις "αντιγράψει" τότε αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρει την απόλυτη ευθύνη για την ακρίβεια.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Δημοπρασία ξανά για τα γυάλινα περίπτερα στον Κήπο του Νερού
Καθώς και άλλα τρία αναψυκτήρια – Εκτιμάται ότι θα μπορέσουν να ανοίξουν εντός Ιουνίου, εάν κατακυρωθούν – Υπάρχει ενδιαφέρον για εκμίσθωση
Θεσσαλονίκη: Δημοπρασία ξανά για τα γυάλινα περίπτερα στον Κήπο του Νερού
Εγκρίθηκε το νέο σχέδιο για την εναέρια διάσωση – Δημιουργούνται 6 βάσεις ετοιμότητας
Για τις ανάγκες του Εθνικού Σχεδίου Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών συστήνονται βάσεις σε Αγχίαλο, Ακτιο, Ηράκλειο, Καβάλα, Νάξο και Λήμνο
Εγκρίθηκε το νέο σχέδιο για την εναέρια διάσωση – Δημιουργούνται 6 βάσεις ετοιμότητας