Στα όσα τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του για τα 50 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στάθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Στέφανος Κασσελάκης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «προέβη σε μια ομιλία ιστορικού αναθεωρητισμού που φαίνεται ότι αποτελεί θεμελιώδη ανάγκη του αφηγήματός του, μιας και με την αληθινή ιστορία αυτό είναι προφανώς ασύμβατο».
Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «μίλησε κυρίως εκ μέρους της παραταξιακής, αλλά και οικογενειακής του παράδοσης και θα μπορούσε να αποδώσει κανείς όλες αυτές τις παραλείψεις σε έναν βολικό υποκειμενισμό».
«Υπάρχουν όμως μερικά σημεία που ακόμη κι έτσι, συνιστούν ιστορική παραποίηση και στα οποία θέλω να σταθώ: Μίλησε για επούλωση των πληγών της χουντικής προδοσίας κι αποκατάσταση κατά την μεταπολίτευση του γνήσιου πατριωτισμού έναντι των χουντικών δοξασιών, χωρίς να διευκρινίσει πως υπηρετεί κάτι τέτοιο η ύπαρξη κορυφαίων υπουργών του υμνητών και νοσταλγών. Με ψευδοπατριωτικές αμετροέπειες, σαν αυτές του κ. Γεωργιάδη, προκειμένου να ξεχάσουν οι άνθρωποι τον εθνικό ακρωτηριασμό στον οποίο μας οδήγησαν οι απόψεις των δασκάλων του; Επίσης όσα συνέβησαν αποτέλεσαν την επιτομή του κράτους-πελάτη, μειωμένης εθνικής κυριαρχίας και ξένης εξάρτησης».
Ο κ. Κασσελάκης γνωστοποίησε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ δεν θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας Attica Bank - Παγκρήτιας λέγοντας:
«Προτιμώ να με μισούν οι δολοπλόκοι παρά να με κατηγορούν για συνένοχο τα θύματα της διαπλοκής. Και την ίδια τιμή θα επιφυλάξει η ιστορία και για εσάς που θα καταψηφίσετε την απώλεια της τελευταίας ευκαιρίας να υπάρχει δημόσιος τραπεζικός πυλώνας σε αυτήν εδώ την χώρα».
«Ποτέ δεν ήταν εύκολα τα πράγματα για το κόμμα μας αλλά και για τις κοινοβουλευτικές μας ομάδες. Όμως σε αυτή τη συγκυρία παρόλο από μία άδικη διάσπαση μείναμε πολύ λιγότεροι, έχουμε υποχρέωση να δουλέψουμε σαν 156. Και αυτό να είστε βέβαιες και βέβαιοι ότι η κοινωνία θα μας το ξεπληρώσει. Θα μας ανταμείψει για αυτό με το μόνο νόμισμα που εμείς αναγνωρίζουμε: την ηθική δικαίωση» είπε στη συνέχεια.
- ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης
- Πανελλαδικές 2024: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ
- Τέλος οι «Γαλάζιες Σημαίες» για 22 παραλίες - Ποιες 3 στη Χαλκιδική
- Πανελλαδικές: Αντίστροφη μέτρηση για τις βάσεις - Πώς θα δείτε τα αποτελέσματα