Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δημοσκόπηση Alco: Συσπείρωση 61% για τη ΝΔ - Σημαντικές διαρροές για τον ΣΥΡΙΖΑ

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Τι δείχνει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης

Το δεύτερο μέρος της χθεσινής της δημοσκόπησης παρουσίασε σήμερα η Alco, το οποίο δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει συσπείρωσε στο 61% σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ο οποίος έχει συσπείρωση μόνο 31%. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η αξιωματική αντιπολίτευση παρουσιάζει μεγάλες διαρροές προς το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ αφού χάνει το 16% των ψηφοφόρων, και παράλληλα ένα 6% πάει στη Νέα Αριστερά, 5% στην Πλεύση Ελευθερίας και 4% στο ΚΚΕ. Ταυτόχρονα η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει συσπείρωση 61% χάνοντας ένα 5% προς τη Φωνή Λογικής και ένα 4% προς την Ελληνική Λύση. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 15,3%. 

dimiskopisi.png
dimiskopisi2.png

Αναποφάσιστοι δηλώνουν τρεις στους δέκα (30%) και προς την αποχή κλίνει το 4%.

Στο γενικό κοινό με αυθόρμητες απαντήσεις, o Κ. Μητσοτάκης θεωρείται μακράν ο πολιτικός αρχηγός που εμπιστεύονται περισσότερο ως πρωθυπουργό, συγκεντρώνοντας ποσοστό 27%, έναντι 10% του Ν. Ανδρουλάκη, 6% του Κ. Βελόπουλου, 5% του Δ. Κουτσούμπα, 4% του Στ. Κασσελάκη. «Κανένας» απαντά το 37%.

Σύμφωνα με την έρευνα της Alco, η πεντάδα των υπουργών της κυβέρνησης που θεωρούνται επιτυχημένοι από το γενικό κοινό είναι οι εξής:

Δένδιας: 26%
Πιερρακάκης: 13%
Γεωργιάδης: 7%
Χατζηδάκης και Χρυσοχοΐδης: 4%
Κανένας απαντά το 51%.

Η κατάταξη παραμένει ίδια και ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ, με τον κ. Δένδια να είναι πρώτος με 48%.

Παράλληλα οι ερωτηθέντες αναφέρουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από το ΕΣΥ, ενώ το 75% θεωρεί ότι είναι αδικαιολόγητη η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της έρευνας για τα Τέμπη. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καρυστιανού μετά τη δίκη για τα Τέμπη: «Δέχθηκα λεκτική επίθεση από τον Πλακιά»
Σχολίασε και τις εξελίξεις που αφορούν την υπόθεση της ΕΡΓΟΣΕ και τη στάση της Δικαιοσύνης - Τι απάντησε ο Νίκος Πλακιάς
Καρυστιανού μετά τη δίκη για τα Τέμπη: «Δέχθηκα λεκτική επίθεση από τον Πλακιά»