Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Κασσελάκης: 90 προτάσεις για το όνομα του κόμματος, δεν θα δω το debate του ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: 90 προτάσεις για το όνομα του κόμματος, δεν θα δω το debate του ΣΥΡΙΖΑ
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
«Όσοι πάνε να ψηφίσουν αυτό το Σαββατοκύριακο συμφωνούν με έναν αντιδημοκρατικό αποκλεισμό», είπε

Γύρω στα 80-90 είναι, σύμφωνα με τον Στέφανο Κασσελάκη οι προτάσεις που κατατέθηκαν για το όνομα του κόμματος που προτίθεται να ιδρύσει. «Αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον είναι ότι συμπλήρωσαν τα τρία χαρακτηριστικά που θέλουν στο νέο κίνημα και το πρώτο με μεγάλη διαφορά σε όλες τις ηλικίες, επαγγέλματα και σε όλη την επικράτεια είναι το ‘συμμετοχικό’» είπε στο MEGA το πρωί της Τετάρτης προσθέτοντας ότι περίπου 15 εξ αυτών θα μπουν στην τριήμερη ψηφοφορία που έχει ήδη ανακοινώσει.

Ερωτηθείς, δε, αν θα παρακολουθήσει το σημερινό debate των τεσσαρών υποψήφιων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι δεν θα το παρακολουθήσει «γιατί έχω προγραμματισμένες συναντήσεις».

«Ενώ θεωρούσαν ότι δεν θα είχα δεύτερη ευκαιρία στη χώρα, αυτό που έχουν καταφέρει είναι να μην έχουν αυτοί μάλλον δεύτερη ευκαιρία κι εμείς να είμαστε ανοδικά αυτή τη στιγμή» είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικά, δε, για τις εκλογές της Κυριακής σημείωσε πως «όσοι πάνε να ψηφίσουν αυτό το Σαββατοκύριακο συμφωνούν με έναν αντιδημοκρατικό αποκλεισμό, με αντιδημοκρατικές πρακτικές. Δικαίωμά τους είναι. Θα παλέψω για να έχουν πάντα το δικαίωμα να συμμετέχουν σε ό,τι επιλέγουν».

Σύμφωνα με τον ίδιο η χρηματοδότηση του νέου κόμματος θα γίνεται από τα μέλη του και θα υπάρχει διαφάνεια.

Δεν θα πήγαινα σε δημοψήφισμα

Ο Στέφανος Κασσελάκης ρωτήθηκε και για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Τσίπρα και είπε ότι «εάν ήμουν στη θέση του Αλέξη Τσίπρα δεν θα πήγαινε σε δημοψήφισμα. Τα capital controls και το δημοψήφισμα είναι πληγή στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ. Δημοψήφισμα σημαίνει ότι ψηφίζουν οι πολίτες, ο λαός, επομένως πρέπει να το σέβεται».

Ζήτησε, επίσης, «να βάλουμε μία τελεία σε αυτό που έγινε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ήταν έλλειψη Δημοκρατίας. Αυτό που πρέπει να εγγυηθώ σε αυτό το νέο ξεκίνημα είναι ότι θα υπάρχει συμμετοχή δημοκρατικά».

Δείτε τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: «Πάρκινγκ» για δεκάδες… πατίνια έγινε η Νέα Παραλία

Θεσσαλονίκη, 30 Νοεμβρίου: Τι ώρα ανοίγει το Μετρό για να μπουν οι πολίτες