Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κωνσταντοπούλου: «Θα ζητήσω άρση της ασυλίας μου»

«Εννοείται ότι θα ζητήσω να αντιμετωπιστώ όπως κάθε πολίτης» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου

Την άρση της ασυλίας της αναμένεται να ζητήσει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου όπως είπε η ίδια σε ομιλία της στη βουλή. 

Η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγορείται για διατάραξη δικαστικών συνεδριάσεων κατ’ εξακολούθηση και αθέμιτη επιρροή σε δικαστικούς λειτουργούς. Πρόκειται για περιστατικό που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια πρόσφατης δίκης που εκδικάστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πράξεις που αποδίδονται στην κυρία Κωνσταντοπούλου περιλαμβάνουν κλήση στην Αστυνομία από το κινητό της τηλέφωνο εν μέσω συνεδρίασης, με στόχο την παρέμβαση της ΕΛΑΣ κατά του προεδρεύοντος δικαστή και της εισαγγελέως. Επίσης, φέρεται να αφαίρεσε μικρόφωνο από την έδρα και να παρενέβη στον υπολογιστή που χρησιμοποιούσε το δικαστήριο κατά τη διάρκεια της δίκης.

«Εννοείται ότι θα ζητήσω την άρση της ασυλίας μου, για αδίκημα που είναι εντελώς ανυπόστατο και θα αποδειχθεί. Εννοείται ότι θα ζητήσω να αντιμετωπιστώ όπως κάθε πολίτης και περιμένω τι θα κάνετε επιτέλους εσείς, με τα πραγματικά κακουργήματα που σας βαρύνουν, με τις πραγματικές υποθέσεις από τις οποίες είναι βαμμένα τα χέρια σας με αίμα, όπως είναι το έγκλημα των Τεμπών, για το οποίο ακόμη κρύβεστε», δήλωσε. 

Αναφερόμενη στις «μεθοδεύσεις» της κυβέρνησης στο Κτηματολόγιο είπε «ο Βασιλιάς είναι γυμνός» και μίλησε και για «το μεγάλο σκάνδαλο του εγκλήματος των υποκλοπών και τις διαρκείς ενέργειες συγκάλυψης από πλευράς της κυβέρνησης, με νομοθετικές διατάξεις που στοχεύουν στον απόλυτο έλεγχο των Ανεξάρτητων Αρχών».

Έκανε λόγο για σοβαρό ζήτημα Δημοκρατίας στη χώρα, το οποίο αντικατοπτρίζεται και στη συμπεριφορά των οργάνων και των δυνάμεων της τάξης. «Θα σκοτώνετε στο ξύλο όποιον μιλάει για τα δικαιώματα και για την Ειρήνη;» διερωτήθηκε.

Απαντώντας στη δήλωση του Παύλου Μαρινάκη για το ένταλμα σύλληψης του Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι «δεν νομίζουμε ότι βοηθάνε τέτοιες αποφάσεις» είπε «ποιον δεν βοηθάνε; Τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν την επιλογή να σκοτωθούν από βόμβα ή να πεθάνουν από λιμό; Τα παιδιά που έχουν χάσει τα πόδια και τα χέρια τους; Τις μανάδες που έχουν χάσει τα παιδιά τους; Τα εκατομμύρια των ανθρώπων που έχουν εκτοπιστεί; Αυτούς δεν βοηθάνε;».

«Δεν πιστεύουμε σε έναν κόσμο όπου επικρατεί το δίκαιο του ισχυρού. Πιστεύουμε σε έναν κόσμο όπου επικρατεί η ισχύς του δικαίου. Η ισχύς του δικαίου είναι η εγγύηση για την Ειρήνη και όλος ο κόσμος ξέρει ότι δεν υπάρχει Ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη.» συνέχισε. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισραήλ: Αεροπορικά πλήγματα εναντίον της Χεζμπολάχ στον ανατολικό και νότιο Λίβανο
Το ένα πλήγμα στόχευε μια «στρατιωτική εγκατάσταση» που περιλάμβανε μια «υπόγεια τρομοκρατική υποδομή» στην περιοχή της Μπεκάα
Ισραήλ: Αεροπορικά πλήγματα εναντίον της Χεζμπολάχ στον ανατολικό και νότιο Λίβανο