Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νέα Αριστερά για κακοκαιρία Bora: Η κυβέρνηση να δώσει άμεσα αποζημιώσεις

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Υπογραμμίζει πως «στις αντίστοιχες καταστροφές που είχε αντιμετωπίσει η Ρόδος το 2013, οι αποζημιώσεις ολοκληρώθηκαν το 2017»

Βολές στην κυβέρνηση για τις καταστροφές που επέφερε η κακοκαιρία «Bora» εξαπέλυσε η Νέα Αριστερά.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση «ως Νέα Αριστερά εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των δύο συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους από τη σφοδρή κακοκαιρία».

Υπογραμμίζεται πως «η κλιματική κρίση είναι εδώ και δεν αποτελεί δικαιολογία αλλά ανάγκη αλλαγής πορείας στα πεδία υποδομών, διαχείρισης φυσικών πόρων και αστικού περιβάλλοντος αλλά και στην πολιτική προστασία».

Από τη Ν. Αριστερά τονίζεται πως «σε όλα αυτά ο προϋπολογισμός που θα συζητηθεί σε λίγες μέρες συνεχίζει ακριβώς στην ίδια αδιέξοδη κατεύθυνση».

Κατά την ίδια, «δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι η κακοκαιρία αναμενόταν εδώ και ημέρες το υπ. Πολιτικής Προστασίας εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ανέτοιμο στην αντιμετώπισή της. Στο μόνο που έδειξε ετοιμότητα ήταν στην καταστολή και στις απολύσεις των εποχικών πυροσβεστών».

«Η κυβέρνηση οφείλει να αποζημιώσει τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν άμεσα»

Επισημαίνεται πως «τουλάχιστον, «μετά το πέρας των ισχυρών βροχοπτώσεων η κυβέρνηση οφείλει να αποζημιώσει τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικά προσκόμματα».

Τέλος, αναφέρεται ότι «στις αντίστοιχες καταστροφές που είχε αντιμετωπίσει η Ρόδος το 2013, οι αποζημιώσεις ολοκληρώθηκαν το 2017. Ας ευχηθούμε πως δεν θα επιδείξει και σε αυτό τη συνήθη αδιαφορία της».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» στον δημοσιογράφο Νάσο Αθανασίου
Δεκάδες συνάδελφοι, συγγενείς και φίλοι βρέθηκαν στον ναό της Μεταμορφώσεως στα Βριλήσσια για να αποχαιρετήσουν τον δημοσιογράφο Νάσο Αθανασίου
Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» στον δημοσιογράφο Νάσο Αθανασίου
Θεσσαλονίκη: Στην τελική ευθεία οι πρόβες για την «Μποέμ» στο Φεστιβάλ Επταπυργίου
Η όπερα του Πουτσίνι αποτελεί την κεντρική παραγωγή του αγαπημένου θεσμού - Τι αναφέρουν οι συντελεστές
Θεσσαλονίκη: Στην τελική ευθεία οι πρόβες για την «Μποέμ» στο Φεστιβάλ Επταπυργίου