Επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη εξαπολύουν κυβερνητικές πηγές, με αφορμή την πρότασή του να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κ. Τάσος Γιαννίτσης.
Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σημειώνουν ότι «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης, θέλοντας να βρει επιχειρήματα για την υποψηφιότητα του κ. Γιαννίτση, υπέπεσε σε ένα τεράστιο πολιτικό αυτογκόλ».
«Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε από το βήμα της Βουλής: “Προτείναμε για την Προεδρία της Δημοκρατίας τον Τάσο Γιαννίτση, που συμβολίζει την Ελλάδα της προνοητικότητας, την Ελλάδα που εάν έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει στον σωστό χρόνο πολύ πιθανόν να μην είχαμε ζήσει την μνημονιακή καταστροφή”», σημειώνουν.
«Μόνο που η μεταρρύθμιση Γιαννίτση για το ασφαλιστικό το 2001, την οποία υπονοεί ο κ. Ανδρουλάκης ως προνοητική πολιτική, που μάλιστα θα απέτρεπε τη μνημονιακή καταστροφή, μπλοκαρίστηκε από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Όπως προκύπτει, ο κ. Γιαννίτσης χρειαζόταν τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ το 2001 και όχι το 2025», αναφέρουν στη συνέχεια.