Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Αποχώρησε από τους ΑΝ.ΕΛ. και η Μ. Ιατρίδη!

Αποχώρησε από τους ΑΝ.ΕΛ. και η Μ. Ιατρίδη!
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Αποχώρησε από τους ΑΝ.ΕΛ. και η Μ. Ιατρίδη!

Αλλεπάλληλες είναι οι αποχωρήσεις από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς λίγες μέρες μετά το Β. Καπερνάρο, το δρόμο της ανεξαρτητοποίησης επέλεξε και η Μ. Ιατρίδη, αφήνοντας πλέον το κόμμα του κ. Καμμένου με 13 βουλευτές, ενώ είχε ξεκινήσει με 20! Στην επιστολή της παραίτησής της από το κόμμα, η οποία επιδόθηκε στη γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Έλενα Κουντουρά, αλλά και στον πρόεδρο της Βουλής, η κ. Ιατρίδη αναφέρει ότι οι ΑΝ.ΕΛ. έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους και πως δεν κατάφεραν να εκφράσουν τα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, από συνεργάτη του κ. Καμμένου, η κ. Ιατρίδη φέρεται να είπε τηλεφωνικά στον πρόεδρο του κόμματος ότι ανεξαρτητοποιείται «γιατί έχει χάσει ένα μεγάλο ποσοστό της δύναμής της, με την πορεία που πήραν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες». Ο κ. Καμμένος σύμφωνα με την ίδια πηγή, «εμβρόντητος, προσπάθησε να πείσει την κ. Ιατρίδη να αναστείλει την απόφασή της, αλλά δεν κατέστη δυνατόν, και λίγο αργότερα έστειλε την επιστολή αποχώρησης στην γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝ.ΕΛ., Έλενα Κουντουρά».

Σημειώνεται ότι σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος για το θέμα, και αναμένονται οι τοποθετήσεις του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, καθώς και των υπόλοιπων βουλευτών. Αναλυτικά η επιστολή της κ. Ιατρίδη έχει ως εξής:

Προς: Πρόεδρο Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο

ΘΕΜΑ: «Επιστολή ανεξαρτητοποίησης από την Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων»

κ. Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, θα ήθελα να σας ενημερώσω και εγγράφως ότι αποχωρώ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δώσατε πριν δυο χρόνια να συμμετάσχω στη δημιουργία του κινήματος, ώστε να εισέλθουμε στη Βουλή και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους συμπολίτες μας.

Λυπάμαι πραγματικά που, δυο χρόνια μετά τις βουλευτικές εκλογές, το κίνημα μας έχει χάσει σε τέτοιο βαθμό τον προσανατολισμό του.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδειξε, με κατηγορηματικό τρόπο, ότι το μήνυμα μας προς τους πολίτες δεν ήταν σαφές και ξεκάθαρο. Δεν καταφέραμε να εκφράσουμε τα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας και να ανταποκριθούμε σε αυτά.

Στην μέχρι τώρα πολιτική μου πορεία, έλαβα όλες τις αποφάσεις μου με εντιμότητα και ειλικρίνεια, αδιαφορώντας για το προσωπικό πολιτικό κόστος, έχοντας πάντα ως πυξίδα την καλυτέρευση της ζωής των Ελληνίδων και των Ελλήνων, οι οποίοι έχουν αδικηθεί τόσο πολύ, όλα αυτά τα χρόνια».

Λακωνική ανακοίνωση των ΑΝ.ΕΛ.

Με έναν λακωνικό και δηκτικό τρόπο σχολίασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την ανεξαρτητοποίηση της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝ.ΕΛ.. «Καλό πολιτικό ταξίδι, ο λαός μας κρίνει όλους» αναφέρει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.

Στους 13 οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Μετά και από την αποχώρηση της κ. Ιατρίδη, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αριθμούν, πλέον, 13 βουλευτές, ενώ είχαν ξεκινήσει με 20. Συγκεκριμένα: Στις 13 Δεκεμβρίου 2012, αποχώρησαν ο Γιάννης Κουράκος και ο Κώστας Μαρκόπουλος. Στις 14 Ιανουαρίου 2014, ο βουλευτής νομού Αχαΐας Γιώργος Νταβρής, διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετά από πρόταση του προέδρου του κόμματος. Στις 26 Μαρτίου 2014, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, οι βουλευτές Χρυσούλα Γιαταγάνα και Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος ανεξαρτητοποιήθηκαν, ενώ στις 29 Μαΐου 2014 με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής και στον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ανεξαρτητοποιήθηκε ο Βασίλης Καπερνάρος.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Με τον υπ. Άμυνας της Τουρκίας συναντήθηκε στις Βρυξέλλες ο Δ. Αβραμόπουλος

Ζητείται γκολ...