Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Συνεχίζεται χωρίς τέλος ο «εμφύλιος» στο ΠΑΣΟΚ

Συνεχίζεται χωρίς τέλος ο «εμφύλιος» στο ΠΑΣΟΚ
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Ανάμεσά μας υπάρχει και η 5η φάλαγγα που υπονόμευσε το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο Πρόεδρός του ...

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι σκληρές αντιπαραθέσεις στο ΠΑΣΟΚ. Ο Μ. Καρχιμάκης σήκωσε χθες το γάντι που πέταξε προχθές ο Ευ. Βενιζέλος ο οποίος έκανε λόγο για «5η φάλαγγα που υπάρχει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ». Παράλληλα πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί «εκβιασμούς για τον ανασχηματισμό».

Συνέδριο ξεκαθαρίσματος έδειξε ο Βενιζέλος

Ο Ευ. Βενιζέλος μίλησε για 5η φάλαγγα στο ΠΑΣΟΚ, στην οποία υπονόησε ότι ανήκουν τα στελέχη, που με την αδράνεια τους προεκλογικά, επένδυσαν στο όφελος της "παρέας" του. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε στους επικριτές του και όσους θέτουν ζήτημα ηγεσίας λέγοντας ότι "χρειάζομαι κι εγώ μια διαδικασία για να πω κι εγώ αυθεντικά την γνώμη μου για το πως πορεύτηκε η παράταξη". Ο κ. Βενιζέλος θέλησε έτσι να απαντήσει στα στελέχη της παλαιάς φρουράς που τον επέκριναν ότι έσπευσε να ανακοινώσει συνέδριο για την Ελιά αλλά ξέχασε μια αντίστοιχη διαδικασία για το ΠΑΣΟΚ. Μίλησε για 5η φάλαγγα, στην οποία υπονόησε οτι ανήκουν τα στελέχη, που με την αδράνεια τους προεκλογικά, επένδυσαν στο όφελος της "παρέας" του. "Όλοι δικαιούνται να λένε την άποψή τους. Γιατί το δημοκρατικό κόμμα, η παράταξη, είναι σαν την Εκκλησία. Μετά την Ανάσταση, έστω τη μικρή, του 8%, στη λειτουργία της Αναστάσεως, δικαιούνται να μεταλάβουν όλοι, νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες" είπε δηκτικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε οτι "ο καθένας στη συνείδησή του μέσα, ακόμη και δεν έχει εξομολογηθεί, γνωρίζει αν νήστευσε ή δε νήστευσε, αν αμάρτησε ή δεν αμάρτησε. Και όλους μας αξιολογεί ο λαός της παράταξης και η ιστορία του τόπου." Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε ότι είναι προσδεδεμένος στο άρμα της ΝΔ και υπεραμύνθηκε του 8% που πήρε η Ελιά στις ευρωεκλογές λέγοντας ότι το ποσοστό αυτό μετρά από το μηδέν και όχι συγκρινόμενο με προηγούμενες εκλογικές επιδόσεις.

Μ. Καρχιμάκης: «Πέμπτη φάλαγγα ας αναζητηθεί στη συμπόρευση με τη Δεξιά»

Σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων ο Μ. Καρχιμάκης τόνισε «Να συγκρουστούμε με τη Δεξιά και ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να καταθέσει προτάσεις που υπηρετούν τους ανθρώπους, αυτούς που εθίγησαν πρωτίστως από την κρίση» σημειώνει ο κ. Καρχιμάκης. «Πέμπτη φάλαγγα ας αναζητηθεί στη συμπόρευση με τη Δεξιά και στις πιο ακραίες επιλογές σε βάρος του κόσμου και των μονίμων θυμάτων της κρίσης. Είναι εύκολο και μπορεί ο καθένας μας να υποστηρίζει ότι θέλει όταν η αλήθεια τον ξεπερνά».

Μ. Χρυσοχοΐδης: «Όλα θα πρέπει να συζητηθούν στο συνέδριο»

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» τόνισε με νόημα πως όλα θα πρέπει να συζητηθούν στο συνέδριο. Ο Υπουργός Υποδομών άφησε αιχμές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας πως «το συνέδριο είναι η κορυφαία διαδικασία του κόμματος, και εκεί συζητούνται και αποφασίζονται όλα χωρίς κανένα ταμπού». Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το 8% δεν συνιστά επιτυχία για το κόμμα του.

Γ. Ντόλιος: Λάθος του Βενιζέλου η χρήση του όρου «πέμπτη φάλαγγα»

Την άποψη ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος δεν θα πρέπει να χρησιμοποιεί εκφράσεις όπως αυτή της «πέμπτης φάλαγγας» εξέφρασε ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Ντόλιος σε συνέντευξή του. Μιλώντας στο BHMA FM ο κ. Ντόλιος έδειξε ότι κατανοεί τους λόγους για τους οποίους ο κ. Βενιζέλος είναι αρκετά εκνευρισμένος καθώς «ακούει τα εξ αμάξης, είτε έχει, είτε όχι ευθύνες», αλλά σύμφωνα με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ «δεν έπρεπε ο πρόεδρος να χρησιμοποιήσει τέτοιες εκφράσεις, διότι προσβάλλονται πρόσωπα που δεν έχουν σχέση με λειτουργίες "πέμπτης φάλαγγας"».

Θ. Μωραΐτης: «Ο κ. Βενιζέλος έχασε την ψυχραιμία του…»

Ατόπημα χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης το σχόλιο του Ευ. Βενιζέλου περί «πέμπτης φάλαγγας» στο εσωτερικό του κόμματος, συνεχίζοντας τις επικρίσεις που διατυπώνει τις τελευταίες ημέρες έναντι του προέδρου του Κινήματος.

Μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1 ο κ. Μωραΐτης σχολίασε ότι οι πολιτικοί οφείλουν «στα πολιτικά επιχειρήματα να απαντούν με πολιτικά επιχειρήματα και να μη μπαίνουν στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας και να μη δημιουργούν εντυπώσεις». «Εκτιμώ ότι καλό είναι μη χάνεται το μέτρο και η ψυχραιμία. Χθες χάθηκε η ψυχραιμία», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Εκδηλώσεις μνήμης για τα 70 χρόνια από τη σφαγή του Διστόμου

ΥΠΟΙΚ: Η οικονομία βγαίνει οριστικά από τη βαθιά ύφεση