Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συνάντηση Πιερρακάκη με Μπέσεντ στις ΗΠΑ - Τι συζήτησαν

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξέφρασε τη βούληση της Ελλάδας για την προσέλκυση Αμερικανικών άμεσων επενδύσεων και τεχνολογικών κολοσσών

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε στην Ουάσιγκτον με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Σκοτ Μπέσεντ και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Μάικλ Φόλκεντερ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα και στην οποία παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς και ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Μιχάλης Αργυρού, επιβεβαιώθηκε ο στρατηγικός χαρακτήρας των σχέσεων Ελλάδας - ΗΠΑ και η κοινή επιδίωξη εμβάθυνσής τους.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξέφρασε τη βούληση της Ελλάδας για την προσέλκυση Αμερικανικών άμεσων επενδύσεων και τεχνολογικών κολοσσών, καθώς και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της χώρας μας για αμερικανικές επενδύσεις στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης και των data centers.

Ο υπουργός επανέλαβε τη θέση του πρωθυπουργού ότι οι εμπορικοί πόλεμοι δεν μπορούν να έχουν νικητές και εξέφρασε τη βούληση της Ελλάδας για αμοιβαία επωφελή λύση στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης  και ΗΠΑ.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανέδειξε, στη συνέχεια, τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό κόμβο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σημειώνεται ότι είναι μία από τις πρώτες συναντήσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών με ομολόγους του, ενδεικτικό του άριστου κλίματος των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική διενεργήθηκε με επιτυχία επέμβαση σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε