Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στενά του Ορμούζ: Επείγον σήμα του υπουργείου Ναυτιλίας στα ελληνικά εμπορικά πλοία

Τα ελληνικά εμπορικά πλοία έλαβαν σήμα από το υπουργείο Ναυτιλίας να κινηθούν εκτός ιρανικών χωρικών υδάτων

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκεται το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται μετά την ισραηλινή επίθεση στο Ιράν και την υπόσχεση της Τεχεράνης για αντίποινα.

Σύμφωνα με το Reuters, μεταξύ άλλων χωρών και η Ελλάδα μέσω του Υπουργείου Ναυτιλίας, έστειλε σήμα κινδύνου στα ελληνόκτητα πλοία που πλέουν στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ, ζητώντας από τους πλοιάρχους να λάβουν άμεσα μέτρα ασφαλείας.

Η Διεύθυνση Ποντοπόρου Ναυτιλίας εξέδωσε επείγον σήμα με το οποίο καλεί τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες να κινούνται κατά το δυνατόν εκτός υδάτων δικαιοδοσίας του Ιράν καθώς και τα πλοία που διέρχονται από την περιοχή να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να τηρούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Συμπληρωματικά, με έγγραφό του το υπουργείο Ναυτιλίας καλεί επειγόντως τις ναυτιλιακές εταιρείες να ενημερώνουν το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λ.Σ. για όσα πλοία διαπλέουν ή πρόκειται να διαπλεύσουν τη θαλάσσια περιοχή των στενών του Ορμουζ.

Πάντως, σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από δυτικούς αξιωματούχους ασφαλείας δεν έχει προς ώρας τουλάχιστον διαταραχθεί η κίνηση των εμπορικών πλοίων στα Στενά του Ορμούζ, ούτε υπάρχουν ενδείξεις για την ύπαρξη αυξημένης απειλής για τη ναυσιπλοΐα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ