Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μαρινάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ελήφθησαν αποφάσεις που στέλνουν ένα μήνυμα»

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική «θύελλα» ξέσπασε στη χώρα το τελευταίο διάστημα λόγω του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, με τη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας να βρίσκεται στη βουλή. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες παραιτήθηκαν από τα υπουργικά τους καθήκοντα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Μάκης Βορίδης όπως και οι υφυπουργοί Εξωτερικών Τάσος Χατζηβασιλείου, Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Χρήστος Μπουκώρος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στο MEGA είπε: 

«Όταν ήρθε η δικογραφία στη Βουλή είχα την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, συνέστησα υπομονή για να διαβάσουμε τη δικογραφία. Βγήκαν τίτλοι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να αποφύγει να απαντήσει. Μία ημέρα μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από μία κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής ελήφθησαν σε πολιτικό επίπεδο αποφάσεις, οι οποίες στέλνουν ένα μήνυμα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως οι αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στέλνουν μήνυμα στο εσωτερικό της παράταξης και της κυβέρνησης, καθώς και στο πολιτικό σύστημα.

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουμε καταλάβει ότι όλα αυτά δεν είναι ανεκτά, δεν είναι συμβατά με την υπουργική και υφυπουργική ιδιότητα και είναι ένας οδηγός για όλους μας που έχουμε επιλέξει να εκπροσωπούμε τους πολίτες. Στην περίπτωση του κου Βορίδη είναι μία παραίτηση για τους λόγους που εξήγησε ο ίδιος».

«Ως προς την ποινική διάσταση, θα συνεχίσουμε να διαβάζουμε τα δεδομένα. Όταν έρθει η ώρα της Βουλής, της κατάθεσης των προτάσεων, με σεβασμό θα τοποθετηθούμε χωρίς πολιτικούς όρους, αλλά με τα στοιχεία που μόνο υπάρχουν».

Με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν εκλογές νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως αυτές θα γίνουν το 2027.

«Οι εκλογές θα γίνουν το 2027, γιατί η κυβέρνηση αυτή εξελέγη ένα πρόγραμμα τετραετίας. Η κυβέρνηση είναι υπόλογη στους πολίτες που την ψήφισαν και δεν την ψήφισαν, και στο βάθος της τετραετίας θέλει να πει ‘ο απολογισμός μου είναι αυτός’ κι αυτό θα γίνει θεσμικά και σοβαρά το 2027».

Τα μέτρα της ΔΕΘ

Όσο για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο Παύλος Μαρινάκης είπε πως τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στοχεύουν στην ενίσχυση της μεσαίας τάξης και των οικογενειών.

Δείτε video με τις δηλώσεις του: 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Θάνος Πλεύρης στη θέση του Βορίδη στο Μετανάστευσης και Ασύλου – Όλες οι αλλαγές
Ποιοι αναλαμβάνουν υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Θάνος Πλεύρης στη θέση του Βορίδη στο Μετανάστευσης και Ασύλου – Όλες οι αλλαγές