Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φάμελλος: «Στρατηγικής σημασίας οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας και Κίνας»

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Πιστεύουμε πως πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η συνεργασία Ελλάδας–Κίνας με προτεραιότητα στις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες» είπε

Συνάντηση με τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σιάο Τζουντσένγκ είχε σήμερα Παρασκευή 25 Ιουλίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ:

«Οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας και Κίνας είναι στρατηγικής σημασίας και έχουμε πολλές δυνατότητες ενίσχυσης αυτής της συνεργασίας. Αυτή η στρατηγική ξεκινά από την επιλογή μας για πολυπαραμετρική εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και στηρίζεται στην καλή σχέση των δυο λαών και στη μεγάλη και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία των δυο πολιτισμών. Οι σχέσεις μας με την Κίνα πρέπει να βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό, στη διαφάνεια και στο κοινό όφελος. Και οφείλουμε να αναλάβουμε κοινές πρωτοβουλίες για τη στήριξη των διεθνών οργανισμών συνεργασίας και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στις αποφάσεις τους και στο διεθνές δίκαιο» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος κατά τη συνάντηση του με τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σιάο Τζουντσένγκ.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, αφού επεσήμανε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών ενισχύθηκαν σημαντικά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε:

«Πιστεύουμε πως πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η συνεργασία Ελλάδας–Κίνας με προτεραιότητα στις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες, που αποτελούν κοινό μας ενδιαφέρον. Τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή αποδεικνύουν ότι η Κίνα, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην προάσπιση της περιφερειακής ειρήνης.

Υποστηρίζουμε επίσης, την ενίσχυση και τη διεύρυνση της συνεργασίας και σε επίπεδο Ευρώπης, σε θέματα εμπορίου και επενδύσεων και συνδεδεμένων μεταφορών όπως και στους τομείς τουρισμού και πολιτισμού.

Απέναντι στον πόλεμο των δασμών και στην απαξίωση των διεθνών θεσμών και συμφωνιών, οι συμπράξεις αυτές πρέπει να είναι δίκαιες, διαφανείς και να προωθούν τα κοινά συμφέροντα των λαών και των χωρών».

Παράλληλα, και οι δύο πλευρές συμφωνήσαν στην ανάγκη εμβάθυνσης των σχέσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΚΚΚ.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Β’ Αθηνών και τομεάρχισσα Εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ρένα Δούρου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική διενεργήθηκε με επιτυχία επέμβαση σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε