Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ξεχωριστό επικουρικό ταμείο για τους ένστολους ζητούν 20 βουλευτές της κυβέρνησης

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ξεχωριστό επικουρικό ταμείο για τους ένστολους ζητούν 20 βουλευτές της κυβέρνησης

Τροπολογία με την οποία προβλέπεται η εξαίρεση των ταμείων των ένστολων από την ένταξη στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, κατέθεσαν στο πολυνομοσχέδιο 20 βουλευτές της κυβέρνησης, και συγκεκριμένα 19 βουλευτές της ΝΔ και ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Με την τροπολογία προτείνεται στην κυβέρνηση να δώσει στους φορείς επικουρικής ασφάλισης των ένστολων περιθώριο μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου στο μεταξύ να δημιουργήσουν δικό τους ΝΠΙΔ και να εξαιρεθούν από την υποχρεωτική υπαγωγή στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης. Σύμφωνα με την τροπολογία, η δημιουργία του ΝΠΙΔ θα γίνει μετά τη σύμφωνη γνώμη των αντιπροσωπευτικότερων οργανώσεων των κλάδων ασφαλισμένων και μετά από την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις που δέχθηκε από δημοσιογράφους, ο Αθανάσιος Νταβλούρος, που υπογράφει δεύτερος την τροπολογία, είπε ότι στόχος της είναι, εφόσον το ταμείο των ένστολων έχει τις προϋποθέσεις βιωσιμότητας, να εκχωρηθεί στους ένστολους και το δικαίωμα να αποφασίσουν, όπως και άλλες επαγγελματικές ομάδες, αν θα μεταφέρουν την επικουρική τους ασφάλιση στο ΕΤΕΑ ή σε ΝΠΙΔ. Ο βουλευτής ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει γνώση της τροπολογίας και οι βουλευτές που υπογράφουν την τροπολογία είναι πλέον αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει λύση.

Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές Δημήτρης Κυριαζίδης, Αθανάσιος Νταβλούρος, Μιχάλης Κασσής, Ασημίνα Σκόνδρα, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Κωνσταντίνος Σκρέκας, Χρήστος Κέλλας, Γιάννης Καράμπελας, Ελένη Μακρή Θεοδώρου, Δημήτρης Χριστογιάννης, Ανδρέας Μαρίνος, Ιωάννης Πασχαλίδης, Παύλος Βογιατζής, Ασπασία Μανδρέκα, Γεωργία Μπατσαρά, Παναγιώτα Ιακωβίδου, Μάξιμος Σενετάκης, Γιώργος Γεωργαντάς, Μενέλαος Βλάχβεης και Γιώργος Δεικτάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Δύο οι συλλήψεις για την ένταση στα δικαστήρια – Τι λέει η αστυνομία
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την ένταση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Δικαστικό Μέγαρο
Θεσσαλονίκη: Δύο οι συλλήψεις για την ένταση στα δικαστήρια – Τι λέει η αστυνομία
Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: Η κυβέρνηση περιφρονεί την αυτοδιοίκηση – Πρέπει να αντιδράσουμε
Συνάντηση με δημάρχους της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Στο επίκεντρο η διαχείριση των υδάτων
Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: Η κυβέρνηση περιφρονεί την αυτοδιοίκηση – Πρέπει να αντιδράσουμε