Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συνάντηση Κοβέσι με Φλωρίδη - Τι ζήτησε η Ευρωπαία Εισαγγελέας

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης συναντήθηκε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας Λάουρα Κόντρουτσα Κοβέσι με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα.

Κατά την συνάντηση η οποία διήρκεσε 30 λεπτά, σύμφωνα με το protothema.gr, η κυρία Κοβέσι ζήτησε την ενίσχυση του ελληνικού παραρτήματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε την ενίσχυση του τμήματος με 3 ακόμη εισαγγελείς (απασχολούνται σήμερα 10), την πρόσληψη 6 διοικητικών υπαλλήλων, την αύξηση των απολαβών όσων απασχολούνται στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στην Ελλάδα, αλλά και τη βελτίωση των κτιριακών υποδομών και του χώρου που εργάζονται.

Ο Έλληνας Ευρωπαίος Εισαγγελέας Νίκος Πασχάλης δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας με τις ελληνικές αρχές. Από την πλευρά της, η κυρία Κοβέσι έδειξε ενδιαφέρον για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος, με τον κ. Φλωρίδη να ξεκαθαρίζει πως ο Πρωθυπουργός έχει ήδη ανακοινώσει την αναθεώρηση του.

Από την πλευρά της η κυρίας Κοβέσι δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη και από την συνάντησή της με τον υπουργό Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει συνάντηση της και με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνο Τζαβέλλα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Δεκάλεπτο μπλόκο σε λίγο στον Περιφερειακό – Σε ποιο σημείο θα κλείσει
Ολικός αποκλεισμός κυκλοφορίας λόγω εργασιών που πραγματοποιούνται για την κατασκευή του Fly Over
Θεσσαλονίκη: Δεκάλεπτο μπλόκο σε λίγο στον Περιφερειακό – Σε ποιο σημείο θα κλείσει