Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Κυρανάκης για Ρούτσι: Αυτονόητο δικαίωμα να διερευνήσει τον θάνατο του παιδιού του

Κυρανάκης για Ρούτσι: Αυτονόητο δικαίωμα να διερευνήσει τον θάνατο του παιδιού του
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Ο κ. Κυρανάκης άφησε αιχμές για πολιτική εκμετάλλευση

Τον σεβασμό του στον πόνο των γονιών που έχασαν τα παιδιά τους στην τραγωδία των Τεμπών εξέφρασε o αναπληρωτής υπουργός Mεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης ο οποίος για το αίτημα του Πάνου Ρούτσι, ο οποίος συνεχίζει για 19η ημέρα την απεργία πείνας για να γίνει εκταφή και τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό του αδικοχαμένου γιου του, τόνισε ότι «αν κάποιος θέλει να διερευνήσει περισσότερο τον θάνατο του παιδιού του, είναι αυτονόητο δικαίωμά του».

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ανέφερε ότι «για να υπάρξει κάθαρση θα πρέπει να ξεκινήσει η δίκη». Όσον αφορά τον κ. Ρούτσι και το αίτημά του πρόσθεσε: «Ένα νέο στοιχείο το οποίο μπορεί να προκύψει από μια πραγματογνωμοσύνη, από εξετάσεις, από οτιδήποτε άλλο θεωρείς εσύ ότι προστατεύει τα δικαιώματά σου και την έρευνά που θέλεις να κάνεις για το παιδί σου που έχασες, μπορείς να το εισφέρεις κανονικά στη δίκη. Η Δικαιοσύνη σου δίνει αυτό το δικαίωμα».

Ο κ. Κυρανάκης, ωστόσο, άφησε αιχμές, για πολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσης κάνοντας ειδική αναφορά στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας: «Η κυρία Κωνσταντοπούλου κάνει πολιτική, είναι πολιτικός αρχηγός και προσπαθεί καθημερινά να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από αυτή την υπόθεση. Θα κριθεί για την υποκριτική στάση της συνολικά. Εμένα με ενδιαφέρει ο πόνος των γονιών».

Παράλληλα, επισήμανε ότι το βασικό ζητούμενο είναι η αποκατάσταση του αισθήματος δικαιοσύνης: «Συμφωνώ ότι χρειάζεται κάθαρση, χρειάζεται δικαίωση, χρειάζεται το αίσθημα της δικαιοσύνης. Να γνωρίζουν λοιπόν όσοι δεν το γνωρίζουν, ότι οποιοδήποτε νέο στοιχείο μπορούν να το εισφέρουν και στο ακροατήριο».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Ρωσική επίθεση με πυραύλους και drones σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην Ουκρανία

LIVE η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο 14ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ