Δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατηγορώντας τον ότι «είναι άφαντος».
«Άφαντος ο κ. Μητσοτάκης. Εγώ είμαι καθημερινά στη Βουλή, όπως και η κοινοβουλευτική ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας. Αυτοί που απουσιάζουν είναι ο πρωθυπουργός, η Κ.Ο. της Ν.Δ. και οι υπουργοί», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.
Η κ. Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι τα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ισότητας και κράτους δικαίου αποτελούν ουσιώδες κομμάτι της εξωτερικής πολιτικής. Αναφερόμενη στην υπόθεση της απεργίας πείνας του Πάνου Ρούτσι, δήλωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης ήρθε εδώ μετά από μια μεγάλη ήττα — ηττήθηκε και ο ίδιος και ο κ. Φλωρίδης και τα ενεργούμενά του στη Δικαιοσύνη».
Μιλώντας για τον Νίκο Δένδια, σημείωσε ότι «είχε την αξιοπρέπεια να πει το αυτονόητο, πως είναι αδιανόητο να αρνείται κάποιος σε έναν πατέρα να μάθει πώς πέθανε το παιδί του», ενώ σχολίασε πως «το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη αντιπροσωπεύει τους αγώνες του λαού, όχι των υπουργών και υφυπουργών».
Αναφερόμενη στο ζήτημα της Γάζας, εξαπέλυσε σφοδρή κριτική κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας: «Αντί να αναφερθείτε σε γενοκτονία, είπατε πως “κανένας στρατιωτικός στόχος δεν δικαιολογεί τον θάνατο αμάχων”. Είναι στρατιωτικοί στόχοι τα νοσοκομεία και τα σχολεία; Δίνετε συγχωροχάρτι στον Νετανιάχου;».
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υποστήριξε επίσης ότι το γεγονός πως ο πρωθυπουργός δεν έχει συγκαλέσει ποτέ συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ή ανταποκριθεί σε πρωτοβουλίες της αντιπολίτευσης για κοινή στάση σε κρίσιμα διεθνή ζητήματα «είναι ένδειξη αντιθεσμικότητας».
Τέλος, αναφερόμενη στο Κυπριακό και στις σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ, τόνισε ότι η χώρα πρέπει να αναλάβει ενεργότερο ρόλο για την άρση της κατοχής και πως η Αθήνα «θα όφειλε να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με ένα κράτος που διαπράττει εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».
- Επίθεση με γκαζάκι σε κτίριο που στεγάζεται δημοτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη
- Χαλκιδική: «Στήνεται» χωριό με 120 βίλες, κατοικίες – Πού θα γίνει μικρό Costa Navarino
- Θεσσαλονίκη: Στο Εφετείο η υπόθεση θανάτου μαθητή από έκρηξη λέβητα στις Σέρρες
- Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία: Νεκρός υπαξιωματικός σε τροχαίο με μηχανή
