Στο συγκινητικό μήνυμα του πιλότου του F-16 τύπου Viper της ομάδας ΖΕΥΣ στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας.
Παίρνοντας το λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε:
«Κύριε Επισμηναγε, σε αυτές τις στιγμές, στα φτερά σας επάνω σηκώσατε ψηλά όλη την Ελλάδα που σας παρακολουθεί με θαυμασμό και υπερηφάνεια.
Συνεχίζετε οι Ένοπλες Δυνάμεις μας να κάνετε αυτό που ξέρετε. Να προστατεύετε την ακεραιότητα της χώρας σε στεριά, θάλασσα και ουρανό. Εμπνευσμένοι από τους ηρωικούς πολεμιστές του 40.
Συνεχίστε να προστατεύετε την ελευθερία και την ακεραιότητα με άγρυπνα τα μάτια στη φύλαξη των ανοικτών ελληνικών οριζόντων.
Πάντα ψηλά κύριε Επισμηναγέ, πάντα ψηλότερα. Χρόνια πολλά! Ζήτω η 28η Οκτωβρίου του 40».
Δείτε το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας:
Νωρίτερα ο επισμηναγός Γεώργιος Σωτηρίου μιλώντας από τους αιθέρες είπε τα παρακάτω λόγια για την Εθνική μας Επέτειο:
Καλημέρα Θεσσαλονίκη, καλημέρα Ελλάδα!
Σήμερα τιμάμε εκείνους που ύψωσαν το «ΟΧΙ» και πέταξαν πάνω από κάθε φόβο!
Με φτερά πίστης και τιμής συνεχίζουμε να φυλάμε τον ουρανό της πατρίδας!
Χρόνια πολλά Ελλάδα!
