Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Ποινικοποιείται η άρνηση των γενοκτονιών που έχουν αναγνωριστεί από τη Βουλή των Ελλήνων

Ποινικοποιείται η άρνηση των γενοκτονιών που έχουν αναγνωριστεί από τη Βουλή των Ελλήνων
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Ποινικοποιείται, έπειτα από αίτημα 38 βουλευτών της ΝΔ η άρνηση των γενοκτονιών που έχουν αναγνωριστεί από τη Βουλή

Στην ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Ποντίων και των χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, μετά από αίτημα 38 βουλευτών της ΝΔ.

Κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο υπουργός κατέθεσε νομοτεχνικές βελτιώσεις. Σύμφωνα με αυτές, τιμωρείται η άρνηση των γενοκτονιών που έχουν αναγνωριστεί από τη Βουλή των Ελλήνων. Όπως εξήγησε, η Γενοκτονία των Ποντίων δεν μπαίνει ονομαστικά, γιατί θα πρέπει να μπουν και οι 53 γενοκτονίες που έχουν αναγνωριστεί από τη Βουλή.

Επίσης, τιμωρείται και όποιος υποκινεί πράξεις ή ενέργειες βίας ή μίσους και τιμωρούνται και οι πράξεις που γίνονται με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.

«Είμαστε αντίθετοι στην δίωξη της άρνησης ακόμα και αν αφορά το έγκλημα των εγκλημάτων που είναι το Ολοκαύτωμα», τόνισε η εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, η οποία εξήγησε ότι «δεν μπορούμε να ποινικοποιήσουμε την ελευθερία του λόγου και το φρόνημα». Όπως ανέφερε η κ. Κατριβάνου, είναι θέμα επιστημόνων να καθορίσουν αν είναι γενοκτονία, εθνοκάθαρση κ.λπ. και το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων «δεν μπορεί να είναι αντικείμενο καπηλείας».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ακόμη την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, θέση με την οποία συμφωνούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Στην τελική ευθεία οι εγγραφές για τον 3ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς κατέθεσε στην Κομισιόν ο Δ. Παπαδημούλης