Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Λοβέρδος: Πλήρης κινητοποίηση για τον επαναπατρισμό των σορών των 7 φίλων του ΠΑΟΚ

Λοβέρδος: Πλήρης κινητοποίηση για τον επαναπατρισμό των σορών των 7 φίλων του ΠΑΟΚ
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
«Αισθάνομαι συντετριμμένος. Πρόκειται για μια τραγωδία που έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα», ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών

Σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης βρίσκεται το υπουργείο Εξωτερικών μετά τη φονική τραγωδία που σημειώθηκε στη Ρουμανία, με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Λοβέρδο να δηλώνει στο ΕΡΤNews ότι από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες για τη στήριξη των τραυματιών και τον επαναπατρισμό των σορών των θυμάτων.

«Όπως κι εσείς, αισθάνομαι συντετριμμένος. Πρόκειται για μια τραγωδία που έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, τονίζοντας ότι η είδηση του δυστυχήματος τον βρήκε σε σύσκεψη στο γραφείο του. «Από εκείνη τη στιγμή δεν έχουμε σταματήσει να εργαζόμαστε για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε», πρόσθεσε.

Άμεση κινητοποίηση της ελληνικής πρεσβείας

Όπως εξήγησε, μόλις έγινε γνωστό το δυστύχημα, ενεργοποιήθηκε άμεσα η ελληνική πρεσβεία στο Βουκουρέστι, η οποία απέστειλε τον πρόξενο και διερμηνέα στην περιοχή της Τιμισοάρα, όπου σημειώθηκε η τραγωδία, παρά τη μεγάλη απόσταση των περίπου οκτώ ωρών οδικώς.

Οι Έλληνες διπλωμάτες βρέθηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται οι τραυματίες, το οποίο –όπως σημείωσε ο υφυπουργός– θεωρείται από τα καλύτερα στη Ρουμανία. Παράλληλα, η πρέσβης και τα στελέχη της πρεσβείας βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους συγγενείς των θυμάτων, παρέχοντας κάθε δυνατή συνδρομή.

Επαφές Γεραπετρίτη με τη ρουμανική κυβέρνηση

Ο κ. Λοβέρδος αποκάλυψε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, πριν αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, είχε αλλεπάλληλες επικοινωνίες με τον Ρουμάνο ομόλογό του. «Το υπουργείο Εξωτερικών δεν κοιμάται. Από χθες το μεσημέρι βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στη σύνθετη γραφειοκρατική διαδικασία επαναπατρισμού των σορών, ο υφυπουργός παραδέχθηκε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία, ωστόσο τόνισε ότι στην παρούσα υπόθεση έχει «πέσει πάνω όλο το υπουργείο Εξωτερικών».

«Μόλις ολοκληρωθεί η αναγνώριση των θυμάτων, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στην Ελλάδα οι σοροί των επτά νέων ανθρώπων», δήλωσε, αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες πριν υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Αγωνία για τους τραυματίες – Έκκληση για ανθρωπιά

Για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ιατρική ενημέρωση. «Προσευχόμαστε για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη και να επιστρέψουν υγιείς στις οικογένειές τους», είπε.

Κλείνοντας, στάθηκε ιδιαίτερα στη συμπαράσταση που εκφράστηκε από ολόκληρη την αθλητική κοινότητα, ανεξαρτήτως οπαδικών διαφορών. «Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τον φανατισμό και την τοξικότητα. Αυτή η στάση ανθρωπιάς πρέπει να διατηρηθεί», υπογράμμισε.

Δείτε τις δηλώσεις του στην ΕΡΤ:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Έκτακτες διακοπές ΕΥΑΘ – Χωρίς νερό έχουν μείνει 3 περιοχές

Θεσσαλονίκη: Άγριο ξύλο σε 16χρονη στην Τούμπα – Της επιτέθηκαν τέσσερις νεαρές