Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χάκαραν το site του υπουργείου Πολιτισμού (ΦΩΤΟ)

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ανάλογο περιστατικό «χακαρίσματος» στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΟ είχε καταγραφεί τον Φεβρουάριο του 2018

Στόχος χάκερ έγινε απόψε η επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Πολιτισμού www.culture.gov.gr: εάν ο χρήστης πληκτρολογούσε τη διεύθυνση, στην θέση των διαφορετικών υπηρεσιών έβλεπε ιερογλυφικά και το μήνυμα Welcome to www.pglucky88.net — The Realm of Intense Gaming (καλωσορίσατε στο pglucky88.net, στο βασίλειο του πιο έντονου παιχνιδιού) ενώ μέσα στο site, η εικόνα ήταν αυτή της φωτογραφίας που δημοσιεύουμε, καθώς οι άγνωστοι χάκερ είχαν κάνει ό,τι ονομάζεται στην τεχνική γλώσσα «defacement» (παραμόρφωση, δηλαδή) της κεντρικής σελίδας.

xakarisma_ipourgeio_politismou.jpg

Λίγο αργότερα το εσωτερικό αποκαταστάθηκε από την τεχνική υπηρεσία του υπουργείου προφανώς, παρέμεινε όμως το πρόβλημα με τις αρχικές διευθύνσεις. Ανάλογο περιστατικό «χακαρίσματος» στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΟ είχε καταγραφεί τον Φεβρουάριο του 2018, όταν και πάλι άγνωστοι είχαν αναρτήσει παράνομα περιεχόμενο στην κεντρική σελίδα του. Το περιστατικό περιλάμβανε και τότε defacement, που είχε προκαλέσει προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της ιστοσελίδας. 

Γενικώς, οι επιθέσεις αυτού του τύπου στοχεύουν σε κυβερνητικές ιστοσελίδες είτε για λόγους διαμαρτυρίας, είτε (όπως φαίνεται να είναι κι αυτή η περίπτωση) επίδειξης ισχύος από ομάδες χάκερ, οι οποίες μπορεί να εκμεταλλεύονται κενά ασφαλείας.

Πηγή: efsyn.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονης από δύο ανήλικες στο Ηράκλειο -Φίλοι τους τραβούσαν βίντεο
Η ανήλικη που δέχθηκε τα χτυπήματα, λόγω της αδιαθεσίας που αισθάνθηκε, μεταφέρθηκε από τους γονείς της στο νοσοκομείο
Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονης από δύο ανήλικες στο Ηράκλειο -Φίλοι τους τραβούσαν βίντεο