Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κεραμέως: Από τον Απρίλιο η αύξηση του κατώτατου μισθού – Στόχος τα 950 ευρώ

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Τι είπε η υπουργός Εργασίας σχετικά με το δυστύχημα με τις 5 νεκρές εργαζόμενες στη βιομηχανία Βιολάντα

Για την αύξηση στον κατώτατο μισθό, αλλά και για την τραγωδία με τις εργαζόμενες που έχασαν τη ζωή τους στη Βιολάντα, μίλησε η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, σε δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

«Και μία ανθρώπινη απώλεια συνιστά τραγωδία», δήλωσε η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως ως προς το εργατικό ατύχημα με πέντε νεκρές εργαζόμενες στο εργοστάσιο Βιολάντα, τονίζοντας την ίδια στιγμή πως οι έρευνες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς.

«Εάν είναι αυθαίρετο ή όχι το υπόγειο, θα το ελέγξει η Πολεοδομία. Ότι έχει να κάνει με την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία, το ελέγχει η Πυροσβεστική. Η Επιθεώρηση Εργασίας ελέγχει συνολικά τις εργασιακές σχέσεις, τα χρονικά όρια εργασίας, τις ψηφιακές κάρτες κτλ. Σε αυτό το κομμάτι υπηρετούν 57 υπάλληλοι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπάρχουν ακόμα 36 που είναι ειδικοί επιθεωρητές εργασίας και πηγαίνουν αναλυτικά ανα περιοχή». Υπάρχει μεγάλη αύξηση των ελέγχων, γιατί δόθηκε βάρος συνολικά σε περισσότερους ελέγχους», συμπλήρωσε.

Όπως ανέφερε η κ. Κεραμέως, μέσα στο 2025 πραγματοποιήθηκαν τέσσερις έλεγχοι στη «Βιολάντα», συγκεκριμένα δύο βασικοί έλεγχοι και δύο επανέλεγχοι, ύστερα από καταγγελίες.

 

Έρχεται αύξηση στον κατώτατο μισθό

Από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί. Όπως δήλωσε η κ. Κεραμέως, ο στόχος της κυβέρνησης είναι ο κατώτατος μισθός να φτάσει τα 950 ευρώ έως το 2027.

Δείτε τις δηλώσεις της υπουργού Εργασίας:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ