Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στη Βουλή αύριο ο Μητσοτάκης - Συζήτηση για το κράτος δικαίου

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να οξυνθούν τα πνεύματα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αύριο στις 11:00 θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής, «για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου, των Θεσμών και της λειτουργίας του Κοινοβουλίου στην Ελλάδα».

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης, έρχεται μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με τον πρόεδρο της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε στον Νικήτα Κακλαμάνη πως σε ανθρώπινο επίπεδο, ειδικά αν το ζητήσει ο πρόεδρος της Βουλής, λόγω της κατάστασης της υγείας του κ. Μυλωνάκη, το ΠΑΣΟΚ θα έκανε δεκτό χωρίς ένταση και καταγγελίες το αίτημα αναβολής της συζήτησης. Όπως διευκρινίζουν, με άλλα λόγια, οι ίδιοι δεν καταθέτουν αίτημα αναβολής, αλλά σε περίπτωση που έθετε σχετικό αίτημα η κυβέρνηση θα το έκαναν δεκτό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νικήτας Κακλαμάνης επικοινώνησε με το Μέγαρο Μαξίμου μεταφέροντας την πρόθεση που του εξέφρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η απάντηση ήταν πως από τη στιγμή που ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού πάει καλά δεν υπάρχει λόγος να αναβληθεί η συζήτηση.

Σε κλίμα έντασης η αυριανή συζήτηση

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN Greece, τα πνεύματα θα οξυνθούν κατακόρυφα στην συζήτηση, καθώς η σύγκρουση αναμένεται να κινηθεί τόσο γύρω από τη νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τις δικαστικές και μη εξελίξεις στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, ακόμη και γύρω από την πασχαλινή σύγκρουση για το πτυχίο του Μακάριου Λαζαρίδη, νέου Υφυπουργού Ανάπτυξης.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η Κυβέρνηση η οποία πάντα επενδύει σε ένα θετικό αφήγημα για τη χώρα, σε δύσκολες και εύκολες περιστάσεις, αναμένεται πέρα από την αντιπαράθεση να στρίψει το τιμόνι προς τις αναγκαίες κατά την ίδια συνταγματικές αλλαγές.

Πηγή: cnn.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική διενεργήθηκε με επιτυχία επέμβαση σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Πόσα μειονοτικά σχολεία έκλεισαν στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη
Δεν υπάρχει καμία στοχοποίηση των μειονοτικών σχολείων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Πόσα μειονοτικά σχολεία έκλεισαν στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη