Με βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε μήνυμα προς τους μαθητές και τις μαθήτριες που ξεκινούν σήμερα τη δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, επιλέγοντας να σταθεί όχι μόνο στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και στην ψυχολογική πίεση που συνοδεύει την περίοδο των εξετάσεων.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι βέβαιος πως οι υποψήφιοι δεν θέλουν να ακούσουν τα «γνωστά κλισέ» και επέλεξε να δώσει έμφαση στην ανάγκη στήριξης των μαθητών και των οικογενειών τους. Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε τη λειτουργία της δωρεάν 24ωρης γραμμής στήριξης 1550, μέσω της οποίας, όπως σημείωσε, ψυχολόγοι και ειδικοί μπορούν να βρεθούν δίπλα σε όσους αισθάνονται άγχος, πίεση ή την ανάγκη να μιλήσουν με κάποιον.
Παράλληλα, κάλεσε τους υποψηφίους να εμπιστευτούν τον εαυτό τους και την προσπάθεια που κατέβαλαν όλη τη χρονιά, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να μπουν στην τάξη με καθαρό μυαλό και ψυχραιμία.
«Πιστέψτε στον εαυτό σας, στον κόπο που κάνατε», ανέφερε χαρακτηριστικά, κλείνοντας το μήνυμά του με ευχές για καλή επιτυχία σε όλες και όλους.
Δείτε το βίντεο του κ. Μητσοτάκη:
- Θεσσαλονίκη: Εργαζόμενοι σε κέντρο ΑμεΑ ξέχασαν 17χρονη για 2 ώρες σε λεωφορείο
- Θεσσαλονίκη: Βάζει μπρος η νέα γραμμή «Μ1» του ΟΑΣΘ - Ημιεξπρές λεωφορεία, οι στάσεις
- Τροχαίο με ταξί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Πού και πώς έγινε το ατύχημα (VIDEO)
- Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένος άνδρας έπεσε στο Θερμαϊκό - Τον έσωσαν περαστικοί
- Πρεμιέρα σήμερα για τις πανελλαδικές – Ποιο μάθημα δίνουν οι υποψήφιοι ΓΕΛ
