Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τουρκική φρεγάτα σε απόσταση αναπνοής από τη γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Από απόσταση 5 μιλίων παρακολουθεί η τουρκική φρεγάτα TCG «Gelibolu» τις εργασίες γεώτρησης στο οικόπεδο 9 της κυπριακής ΑΟΖ

Από απόσταση 5 μιλίων παρακολουθεί η τουρκική φρεγάτα TCG «Gelibolu» τις εργασίες γεώτρησης στο οικόπεδο 9 της κυπριακής ΑΟΖ για λογαριασμό της κοινοπραξίας ΕΝΙ-Kogas.

Νέα ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αργά το απόγευμα της Κυριακής αναφέρει ότι η φρεγάτα TCG «Gelibolu» (F 493) παρακολουθεί τις εργασίες του πλοίου γεωτρύπανου «Saipem 10000», που διενεργεί γεώτρηση στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» για λογαριασμό της κοινοπραξίας ΕΝΙ-Kogas.

Η Άγκυρα εντείνει τις προκλήσεις, αλλά η κυπριακή κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους του τόνους ότι η γεώτρηση θα συνεχιστεί.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών και ο συντονισμός των κινήσεων Αθήνας και Λευκωσίας θα συζητηθούν στη συνάντηση που έχουν σήμερα, Δευτέρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τον κύπριο ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σάκκαρη: Το μήνυμα σε Μητσοτάκη - «Δεν περίμενα ποτέ να αγαπήσω κάποιον σαν εσένα»
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης βρέθηκε στο ΟΑΚΑ σε όλους τους αγώνες της Σάκκαρη και την υποστήριζε από τα court side του γηπέδου
Σάκκαρη: Το μήνυμα σε Μητσοτάκη - «Δεν περίμενα ποτέ να αγαπήσω κάποιον σαν εσένα»