Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Έκτακτο:

Πολιτική

Στην αντεπίθεση ο Χάρης Τσιόκας μετά την αποπομπή του από το υπουργείο Μεταφορών

Στην αντεπίθεση ο Χάρης Τσιόκας μετά την αποπομπή του από το υπουργείο Μεταφορών
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Στην αντεπίθεση πέρασε χθες ο Χάρης Τσιόκας, ο πρώην πλέον γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης αφήνει αιχμές κατά του υπουργού Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση - ο οποίος αποφάσισε την αποπομπή του κ. Τσιόκα - χρησιμοποιώντας τη ρήση του Βολταίρου «είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο».

Σε δεύτερο μήνυμά του ο κ. Τσιόκας υπενθυμίζει δήλωση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, αναφορικά με το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί: «Όσον αφορά το θέμα των ταξί, είναι σταθερή η θέση μας για την απελευθέρωση του επαγγέλματος με κανόνες».

Ο «Τ.Θ.» ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Τσιόκα, ο οποίος σε παραλίγο… ερώτηση για την αποπομπή του από τον κ. Ραγκούση, απάντησε χαριτολογώντας «με απέπεμψαν; πότε;» μη θέλοντας να σχολιάσει τίποτε άλλο, διότι απουσίαζε σε διακοπές.

Η κόντρα των δύο πρώην συνεργατών μέσω twitter έχει παρελθόν, καθώς κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης του κ. Ραγκούση με τους ιδιοκτήτες ταξί, ο κ. Τσιόκας ως γενικός γραμματέας του υπουργείου έπαιρνε σαφή θέση υπέρ του διατάγματος Ρέππα.

Οι σχέσεις τους παρέμεναν τυπικές, ενώ οι δύο άνδρες δεν συνεργάστηκαν ούτε καν κατά τη διάρκεια της κρίσης με τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί. Και αυτό διότι ο Χάρης Τσιόκας θεωρούνταν ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο επί υπουργίας Ρέππα στις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν σε συμφωνία του υπουργείου με τους ταξιτζήδες και στη σύνταξη του Προεδρικού Διατάγματος για την (μη) απελευθέρωση του επαγγέλματος, επομένως είχε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία από εκείνη του νέου υπουργού.

Η διαφωνία τους κορυφώθηκε την Τετάρτη, με την απόφαση του κ. Ραγκούση να αποπέμψει τον κ. Τσιόκα από τη θέση του γενικού γραμματέα και να διορίσει τον Αριστείδη Μπουρδάρα, συνεργάτη του στο υπουργείο Εσωτερικών και ειδικού γραμματέα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Από το γραφείο του κ. Τσιόκα σε σχετικές ερωτήσεις απαντούν ότι ο κ. Τσιόκας δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση, ότι απουσιάζει από το γραφείο του, ενώ πληροφορήθηκε την είδηση από τα μέσα ενημέρωσης και το πιθανότερο είναι να επιστρέψει την προσεχή Δευτέρα.

Και από τις δύο πλευρές, πάντως, γίνεται σαφές ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις που, όπως όλα δείχνουν, θα επισημοποιούν το «διαζύγιο» στην υπηρεσιακή τους σχέση που ποτέ δεν ήταν αρμονική.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Αγκαλιά με την πρόκριση ο ΠΑΟΚ!

Ερωτηματικά έρχονται από το ΣΥΡΙΖΑ