Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Παπαθανάσης από τη ΔΕΘ: Τουλάχιστον 20 δισ. ευρώ επιπλέον αναπτυξιακοί πόροι

papathanasis keramews
Παπαθανάσης από τη ΔΕΘ: Τουλάχιστον 20 δισ. ευρώ επιπλέον αναπτυξιακοί πόροι
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
«Έχουν ήδη εξασφαλιστεί 49,5 δις ευρώ στο νέο ΕΣΠΑ από το 2028»

Η πρόσβαση των εμπορικών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και οι δυνατότητες αξιοποίησής τους για επενδύσεις, εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Παπαθανάση, με τον δημοσιογράφο Κώστα Παπαχλιμίντζο, στο ESEE Media Stage της 90ής ΔΕΘ, παρουσία του προέδρου της ΕΣΕΕ, Σταύρου Καφούνη.

Ο αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε στις επενδύσεις που χρηματοδοτήθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο ολοκλήρωσε τη λειτουργία του και από το ΕΣΠΑ ενώ αναφέρθηκε και στο Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο για ευάλωτους δικαιούχους. Στη συνέχεια επεσήμανε ότι «έχουν ήδη εξασφαλιστεί 49,5 δις ευρώ στο νέο ΕΣΠΑ από το 2028, ενώ η σχετική διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί εντός ελληνικής προεδρίας το β΄ εξάμηνο του 2027».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Σταύρος Καφούνης, έθεσε την ανάγκη ενίσχυσης και υποστήριξης του ελληνικού εμπορίου ως του ισχυρότερου κλάδου της οικονομίας, τονίζοντας ότι «υψηλές είναι οι προσδοκίες που τρέφουν οι έμποροι για τις σημερινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού».

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Νεκρή σε τροχαίο η 29χρονη Μαρία Τσιώλη - Βαρύ το πένθος, τι σχεδίαζε να κάνει
tsioli

Τα ξημερώματα της Δευτέρας η αναμέτρηση Τσιτσιπά με τον Μπεν Σέλτον για το US Open