Το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την ατζέντα να περιλαμβάνει τις τελευταίες διεθνείς εξελίξεις, αλλά και ζητήματα που αφορούν τη διάθεση ελληνικών δυνάμεων στο πλαίσιο διεθνών υποχρεώσεων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, κατά τη συνεδρίαση ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην ατζέντα της ελληνικής προεδρίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, την οποία η Ελλάδα αναλαμβάνει από σήμερα.
Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη διάθεση εθνικών δυνάμεων στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας.
Σε ό,τι αφορά τους Patriot που έχουν αναπτυχθεί στη Σαουδική Αραβία, αποφασίστηκε η παράταση της παραμονής τους για ακόμη έναν μήνα, ενώ στη συνέχεια το ζήτημα θα επανεξεταστεί.
- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται στη Θεσσαλονίκη - Πού θα πάει στη Β. Ελλάδα, όλο το πρόγραμμα
- Χαλκιδική: Πέθανε άνδρας στη Φούρκα - Έπεσε δέντρο και τον καταπλάκωσε
- Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που δυο άνδρες κλέβουν μηχανή από γκαράζ - Δείτε βίντεο
- Θεσσαλονίκη: Νέο μπλόκο για ΙΧ στον Περιφερειακό - Κλείνει αύριο για 6 ώρες, σε ποιο σημείο