Συνάντηση με εκπροσώπους των αλιεών που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσία του στην Αρναία στη Χαλκιδική νωρίτερα σήμερα Πέμπτη 8 Οκτωβρίου.
Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε στους αλιείς για περαιτέρω οικονομική ενίσχυση του κλάδου τους. Συγκεκριμένα απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των αλιέων, ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε τις πιέσεις που υφίσταται ο πρωτογενής τομέας, τονίζοντας τη βούληση της πολιτείας για ουσιαστική παρέμβαση:
«Θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες για να σας βοηθήσουμε ουσιαστικά και οικονομικά, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε αυτό που κάνετε με όρους ανταγωνιστικότητας. Είμαστε σε περίοδο μεγάλων οικονομικών πιέσεων για όλους τους κλάδους, αναγνωρίζω όμως απόλυτα ότι ο κλάδος της αλιείας αξίζει παραπάνω στήριξη από την πολιτεία. Ήδη έχουμε κάνει κάποιες ανακοινώσεις, θα δούμε τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε. Θα ασχοληθώ προσωπικά με το θέμα. Θέλω να πιστεύω ότι πολύ σύντομα, εντός των επόμενων ημερών, θα μπορούμε να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι».
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την προσφορά του κλάδου στην παραγωγική συγκρότηση της χώρας, σημειώνοντας: «Να ξέρετε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και το εννοούμε. Ξέρετε ότι δεν τα έχω εύκολα τα λόγια, όταν λέω κάτι πραγματικά το εννοώ».
Δείτε το σχετικό βίντεο από την ΕΡΤ: