Την αποφασιστικότητά της Ελλάδας, με φόντο τις έρευνες για το καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Κύπρου (GSI), υπογραμμίζει ο Γιώργος Γεραπετρίτης διαμηνύοντας ότι η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Με τη φράση «αν χρειαστεί η Ελλάδα θα πει και πάλι το μεγάλο ΟΧΙ», ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε την απόλυτη αποφασιστικότητα της Αθήνας. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μέσα σε ένα σκηνικό αυξημένης ρητορικής έντασης στα ελληνοτουρκικά.
«Τη δύναμη αυτή τη γνωρίζουν οι φίλοι μας, κι ας τη θυμούνται εκείνοι που την επιβουλεύονται. Γιατί αν χρειαστεί τότε να είστε βέβαιοι ότι πάλι ο Ελληνισμός ολόκληρος θα πει το μεγάλο “Όχι”» τόνισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας σε επετειακή εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 82 χρόνια από τα Ελευθέρια της Καρπάθου πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά από τον Σύλλογο Απανταχού Μενετιατών Καρπάθου.
Η επανέναρξη των ερευνών βυθού για το καλώδιο, από το γαλλικό πλοίο «Abeille Marengo» για λογαριασμό της γαλλικής εταιρείας Nexans στην περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κύπρου, έχει προκαλέσει την έντονη και νευρική αντίδραση της Άγκυρας. Η Αθήνα, ωστόσο, διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι θα ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, επισημαίνοντας ότι δεν απαιτείται άδεια από κανέναν.
«Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται στο απόγειο της ισχύος , με μια οικονομία είναι πάλι δυνατή με μια άμυνα που έχει θωρακιστεί, με μια διπλωματία που είναι στο ισχυρότερο σημείο από ποτέ, με όλον τον κόσμο να σέβεται την Ελλάδα και τους μεγάλους διεθνείς οργανισμούς να γνωρίζουν τι σημαίνει Ελλάδα» συμπλήρωσε ο υπουργός Εξωτερικών.
Πηγή: ertnews.gr
- Έρχεται απεργία στις 21 Οκτωβρίου – Ποιοι κατεβαίνουν στους δρόμους, πού οι συγκεντρώσεις
- Τραγωδία στην Πιερία: Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες του μονοκινητήριου αεροσκάφους που έπεσε
- Τραμπ: «Η Γαλλία φλέγεται - Κλείστε τα σύνορά σας, προτού να είναι πολύ αργά!»
- Θεσσαλονίκη: Το 61% κόβει ή περιορίζει φαγητό και ποτό έξω – Τι απάντησαν 5.500 αναγνώστες