Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Υπ. Οικονομικών: Δεν θα υπάρξει κανένα δημοσιονομικό κενό

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκφράζουν την πεποίθηση της κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξει κανένα δημοσιονομικό κενό

Αισιοδοξία ότι δεν θα υπάρξει κανένα δημοσιονομικό κενό για το 2015, εκφράζουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία τονίζουν ότι αυτή είναι και η σημαντικότερη διαφορά στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Τα ίδια στελέχη σημειώνουν ότι η τρόικα συνεχίζει να ζητά πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, θεωρώντας ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι, όπως τα προηγούμενα χρόνια οι προβλέψεις της επαληθεύτηκαν, έτσι και τώρα δεν θα υπάρξει κανένα δημοσιονομικό κενό.

Σημειώνουν, πάντως, πως στην υποθετική περίπτωση που επαληθεύονταν οι πιο απαισιόδοξες προβλέψεις της τρόικας, εντοπίζονται οι περιοχές από τις οποίες θα μπορούσε να καλυφθεί τυχόν διαφορά. «Αυτή η υποθετική περίπτωση, όμως, δεν πρόκειται να συμβεί ούτε και τώρα», τονίζεται από το υπουργείο.

Σχολιάζοντας αναφορές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, ότι η κυβέρνηση πρότεινε και νέα δημοσιονομικά μέτρα στην τρόικα για να καλύψει πιθανό κενό του προϋπολογισμού, οι ίδιοι κύκλοι διευκρινίζουν ότι η τήρηση των δημοσιονομικών στόχων είναι κοινή υποχρέωση για όλες τις χώρες που βρίσκονταν και βρίσκονται σε πρόγραμμα, αλλά και για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης που δεσμεύονται από το Σύμφωνο Σταθερότητας.

«Συνεπώς η υποχρέωση κάλυψης πιθανού δημοσιονομικού κενού υφίσταται ανεξαρτήτως αξιολόγησης, ο δε σχετικός όρος ίσχυε για όλα τα προηγούμενα χρόνια και υπάρχει και στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2014», επισημαίνεται από το υπουργείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παγωμένο νερό το καλοκαίρι: Για ποιους δεν είναι καλή ιδέα - Τι λέει η επιστήμη
Σύμφωνα με τους ειδικούς, για τους περισσότερους ανθρώπους η θερμοκρασία του νερού είναι θέμα προτίμησης και όχι υγείας
Παγωμένο νερό το καλοκαίρι: Για ποιους δεν είναι καλή ιδέα - Τι λέει η επιστήμη
Τασούλας: «Το Πολεμικό Ναυτικό αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα μας»
«Η επιθεώρηση του Στόλου που μόλις έλαβε χώρα, επ’ ευκαιρία της Ναυτικής Εβδομάδας, μας γέμισε εθνική υπερηφάνεια και συγκίνηση» είπε
Τασούλας: «Το Πολεμικό Ναυτικό αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα μας»