Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εκδήλωση για το «σχέδιο Γιούνκερ» από Έλληνες ευρωβουλευτές

Η Μαρία Σπυράκη, επισήμανε την ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος που επενδύεται το δημόσιο χρήμα...

Η κ. Σπυράκη, επισήμανε την ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος που επενδύεται το δημόσιο χρήμα, χαρακτηρίζοντας θετικό βήμα ότι το σχέδιο Γιούνκερ επικεντρώνεται στην προώθηση των ιδιωτικών κεφαλαίων. "Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δημιουργηθούν δουλειές", ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι "το πακέτο φιλοδοξεί να δημιουργήσει 1-1,3 εκατ. θέσεις εργασίας". Όσον αφορά στους τομείς προτεραιότητας του σχεδίου η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε στην ενιαία ψηφιακή αγορά. "Πάμε να δημιουργήσουμε μία ευρύτερη αγορά, χωρίς εμπόδια σε ό,τι είναι κομμάτι του διαδικτύου (εμπόριο, υπηρεσίες)", σημείωσε , προσθέτοντας ότι αυτό "δυνητικά μπορεί να δώσει 500 εκατ. καταναλωτές και να δημιουργήσει μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας", προϋποθέτει, όμως - όπως είπε - και άρση των νομοθετικών εμποδίων.

Την εκτίμηση ότι υπάρχουν ακόμη "δύσκολα" κομμάτια του μνημονίου, που πρέπει να υλοποιηθούν αλλά "αν πάμε γρήγορα και αποτελεσματικά σε 4 με 6 μήνες θα δούμε μία θεαματική διαφορά", διατύπωσε ο ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος.

"Το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό είναι το μεγαλύτερο διαρθρωτικό πρόβλημα που μας κυνηγάει ακόμα", είπε προσθέτοντας ότι έχουν μπει υπογραφές για μείωση επικουρικών συντάξεων, εφάπαξ και ορισμένων κατηγοριών κυρίων συντάξεων, αλλά η υλοποίησή τους δεν έχει γίνει ακόμη.

Ο κ. Κύρτσος επισήμανε ότι "ξεκινήσαμε με δίδυμα ελλείμματα 15%", χαρακτηρίζοντας τεράστια επιτυχία ότι ουσιαστικά εκμηδενίστηκε το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, κυρίως μέσω αύξησης των τουριστικών εσόδων και της μείωσης των εισαγωγών. Σημείωσε ακόμη, ότι τέλος μνημονίων δε σημαίνει τέλος της εποπτείας, καθώς υπάρχει μία μεταβατική περίοδος για την έξοδο στις αγορές με μία "ομπρέλα ασφαλείας", όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ