Την εκτίμηση ότι υπάρχουν ακόμη "δύσκολα" κομμάτια του μνημονίου, που πρέπει να υλοποιηθούν αλλά "αν πάμε γρήγορα και αποτελεσματικά σε 4 με 6 μήνες θα δούμε μία θεαματική διαφορά", διατύπωσε ο ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος.
"Το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό είναι το μεγαλύτερο διαρθρωτικό πρόβλημα που μας κυνηγάει ακόμα", είπε προσθέτοντας ότι έχουν μπει υπογραφές για μείωση επικουρικών συντάξεων, εφάπαξ και ορισμένων κατηγοριών κυρίων συντάξεων, αλλά η υλοποίησή τους δεν έχει γίνει ακόμη.
Ο κ. Κύρτσος επισήμανε ότι "ξεκινήσαμε με δίδυμα ελλείμματα 15%", χαρακτηρίζοντας τεράστια επιτυχία ότι ουσιαστικά εκμηδενίστηκε το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, κυρίως μέσω αύξησης των τουριστικών εσόδων και της μείωσης των εισαγωγών. Σημείωσε ακόμη, ότι τέλος μνημονίων δε σημαίνει τέλος της εποπτείας, καθώς υπάρχει μία μεταβατική περίοδος για την έξοδο στις αγορές με μία "ομπρέλα ασφαλείας", όπως είπε χαρακτηριστικά.