Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

ΕΣΕΕ: Οι επιχειρήσεις δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία

ΕΣΕΕ: Οι επιχειρήσεις δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Το ελληνικό εμπόριο στηρίζει τις προτεινόμενες ρυθμίσεις του πτωχευτικού κώδικα οι οποίες ενισχύουν την αρχή της δεύτερης ευκαιρίας.

Ειδικότερα, θετική θεωρεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) την πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας σχετικά με την δυνατότητα εξυγίανσης των βιώσιμων επιχειρήσεων και την υπαγωγή τους σε μια νέα διαδικασία διάσωσης.

«Μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία και ζητούν ένα δίκτυ προστασίας από το κύμα λουκέτων και των πτωχεύσεων που σαρώνει τις εμπορικές επιχειρήσεις», τονίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

Όπως τονίζει ο κ. Κορκίδης, πλέον, θα επιτρέπεται η υπαγωγή στη διαδικασία πτώχευσης και των επιχειρήσεων που έχουν προχωρήσει σε παύση πληρωμών. Με την τροποποίηση αυτή μεταβάλλεται ο χαρακτήρας της πτώχευσης. Ενώ μέχρι τώρα είχε χαρακτήρα «εκκαθάρισης», πλέον προσλαμβάνει και χαρακτήρα «αναδιοργάνωσης» και «διάσωσης». Επιπλέον πιέζονται οι δανειστές να δεχθούν περικοπές στις απαιτήσεις τους. Τέλος, ο ίδιος αναφέρει ότι πολύ ορθά εντείνεται ο χαρακτήρας της διαβούλευσης και της ελεύθερης συμφωνίας στη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
«Καυτό» το ζήτημα των εσόδων για την κυβέρνηση

Παραιτείται ο Δαλάι Λάμα από πολιτικός ηγέτης του Θιβέτ