«Με την υγεία δεν παίζουμε. Η υγεία είναι πάνω από όλα. Ολοι οι πολίτες δικαιούνται και πρέπει να έχουν άμεση πρόσβαση στα νοσοκομεία με αξιοπρέπεια. Οι λανθασμένες πολιτικές που μας οδήγησαν ως εδώ, στο σημείο ο ασθενής να περιμένει μήνες για ένα ραντεβού και να ταλαιπωρείται με τα φάρμακα και τις θεραπείες, επειδή κάποιοι εγκαταλείπουν στη μοίρα του το δημόσιο σύστημα υγείας , πρέπει να σταματήσουν. Διαθέτουμε άξιους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και πρέπει να τα στηρίξουμε για να συνεχίσουν προσφέρουν το υπέρτατο αγαθό, την υγεία και μάλιστα πολλές φορές να σώζουν ανθρώπινες ζωές. Θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτή τη στιγμή η λειτουργία νοσηλευτικών μονάδων στηρίζεται κυρίως στην αυτοθυσία των εργαζομένων, γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού». Αυτό δήλωσε η υπ. βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με «Το Ποτάμι» Γιάννα Παναγοπούλου, λίγο μετά την επίσκεψή της σήμερα στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και «Γ. Γεννηματάς».
Κατά την επίσκεψή της στο ΑΧΕΠΑ, η κ. Παναγοπούλου συναντήθηκε με τον Διοικητή Παναγιώτη Παντελιάδη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο της κ. Παναγοπούλου, όπως την ενημέρωσε, το νοσοκομείο έχει ανάγκη από ενίσχυση του προσωπικού και αύξηση της χρηματοδότησης. “Ειδικά το ζήτημα της υποχρηματοδότησης, που λιμνάζει καθώς η πολιτεία δεν δίνει λύση, όπως εξήγησε ο διοικητής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, έχει αποτέλεσμα να δημιουργούνται καθημερινά λειτουργικά προβλήματα”, τονίζεται στην ανακοίνωση.
Επίσης, η μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, και υπ. βουλευτής συζήτησε με διοικητικά στελέχη, γιατρούς και νοσηλευτές για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αλλά και προτάσεις για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση. Στην πρώτη γραμμή, όπως της περιέγραψαν οι εργαζόμενοι, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση, βρίσκεται η αντιμετώπιση της έλλειψης προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων εξαιτίας των συνταξιοδοτήσεων και του παγώματος των προσλήψεων. «Θεωρώ ότι για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα απαιτείται συνεννόηση και συνεργασία. Όχι δικαιολογίες. Αυτές δεν χωράνε στον τομέα της υγείας, που αποτελεί πυλώνα για όλους εμάς ‘’Στο Ποτάμι’’», δήλωσε η κ. Παναγοπούλου.
Στη συνέχεια και κατά την επίσκεψή της στο «Γ. Γεννηματάς», η κ. Παναγοπούλου είχε συνάντηση με τον Παύλο Παπαδόπουλο, Διοικητή των ενοποιημένων νοσοκομείων «Γ. Γεννηματάς» και «Αγιος Δημήτριος» με τον οποίο συζήτησε για την ανάγκη βελτίωσης των υπηρεσιών. Εξάλλου, εργαζόμενοι ανέφεραν στην κ. Παναγοπούλου ότι το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» ασφυκτιά και η παρούσα σύνθεση ορισμένων κλινικών συνιστά την κάλυψη πολλών δραστηριοτήτων επισφαλή. Πάντως, αρκετοί από τους εργαζόμενους επικρότησαν την απόφαση της κ. Παναγοπούλου να είναι υποψήφια βουλευτής ώστε να μπορέσει να προσφέρει και στον χώρο της υγείας.