Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων επιτάσσει ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής σήμερα κιόλας»

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Δήλωση της βουλευτού και υποψήφιας βουλευτού Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινας Χαραλαμπίδου ...

Σε δήλωση σχετικά με την κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος, προέβη χθες η υποψήφια βουλευτής Α΄Θεσσαλονικης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δέσποινα Χαραλαμπίδου. 

Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων, "τα σημάδια της κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος εμφανίστηκαν για άλλη μια φορά, με την δημοσιοποίηση των στοιχείων για το κλείσιμο των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων το 2014. Ειδικά το ΙΚΑ παρουσιάζει έλλειμμα της τάξης του 1 δις ευρώ. Ταυτόχρονα, τα πρόσφατα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας για τις ροές μισθωτής απασχόλησης δείχνουν ότι οι απολύσεις υπερισχύουν των προσλήψεων για 4ο συνεχόμενο μήνα και μάλιστα πάνω από τις μισές προσλήψεις το 2014 αφορούν ευέλικτες θέσεις εργασίας".

Σύμφωνα με την κ. Χαραλαμπίδιου, αυτά τα δύο αποτελέσματα συνδέονται στενά: "Είναι αναμφισβήτητο πλέον ότι με τις πολιτικές που ασκούνται οι μαύρες τρύπες στα αποθεματικά των ταμείων διογκώνονται διαρκώς. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να αντιστραφεί αν δεν εφαρμοστεί άμεσα μια άλλη κατεύθυνση στην οικονομία, που θα αναχαιτίσει την ανεργία και την υποαπασχόληση και θα παράγει πραγματικά έσοδα για το ασφαλιστικό σύστημα, καθώς και θα αντιμετωπίσει την εισφοροδιαφυγή με δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο και την εισφοροαπαλλαγή".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Το 2015 στο Μαξίμου διάβαζε παρακολουθήσεις της ΕΥΠ
«Ήταν ένα πρόσωπο παραδομένο στο παρακράτος» είπε για τον πρώην πρωθυπουργό η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Το 2015 στο Μαξίμου διάβαζε παρακολουθήσεις της ΕΥΠ