Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Αντ. Σαμαράς: «Οι αναποφάσιστοι θα δώσουν τη νίκη στη Ν.Δ.»

Αντ. Σαμαράς: «Οι αναποφάσιστοι θα δώσουν τη νίκη στη Ν.Δ.»
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Ο Αντ. Σαμαράς έκανε έναν σύντομο απολογισμό των 2,5 ετών από την ημέρα που ανέλαβε πρωθυπουργός...

Με «τα καλύτερα που έρχονται και τα χειρότερα που δεν πρέπει να έρθουν» ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην Αθήνα. «Η Ευρώπη περνά στην ανάπτυξη. Τα χρήματα αυτά περισσότερο από 1 τρισ. ευρώ από το πρόγραμμα Ντράγκι και 300 δισ. από το πακέτο Γιούνκερ, η Ελλάδα τα χρειάζεται περισσότερο και θα τα έχει γιατί την Δευτέρα κυβέρνηση θα είναι η ΝΔ. Άλλοι όταν στην Ευρώπη βρέχει χρήματα κρατάνε ομπρέλα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε ανοησίες τα πακέτα Ντράγκι και Γιούνκερ. Για να πάρουμε την ρευστότητα πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει την αξιολόγηση και να κάνουμε την συμφωνία για την επόμενη ημέρα. Εμείς εκεί βρισκόμασταν και θα το τελειώσουμε. Όμως οι άλλοι δεν αναγνωρίζουν ούτε πρόγραμμα ούτε αξιολόγηση, λένε όχι στο πρόγραμμα, όχι στην ρευστότητα, όχι στις επενδύσεις. Λένε όχι στα όνειρα των παιδιών που περιμένουν μέσα από τις επενδύσεις να βρουν δουλειές».

Σύντομος απολογισμός των 2,5 ετών

Ο κ. Σαμαράς έκανε έναν σύντομο απολογισμό των 2,5 ετών από την ημέρα που ανέλαβε πρωθυπουργός. «Δουλέψαμε νύχτα μέρα για να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια. Θα μπορούσα και εγώ να τάξω αλλά που θα ήταν η Ελλάδα μετά. Για αυτό και βήμα-βήμα η χώρα στάθηκε στα πόδια της, βάλαμε τα θεμέλια της ανάπτυξης και μίας πραγματικής ελπίδας. Εξαλείψαμε τα ελλείμματα, η ανάπτυξη άρχισε, έρχονται επενδύσεις, η οικονομία παίρνει μπροστά, το εισόδημα αυξήθηκε το τελευταίο τρίμηνο. Η χώρα σταθεροποιείται, αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία μας και τώρα τα τίναξαν όλα στον αέρα και έσυραν την χώρα σε εκλογές. Ξαναέφεραν την οικονομική και την πολιτική αβεβαιότητα. Απειλούν να τινάξουν την χώρα στον αέρα. Αλλά το ατύχημα Τσίπρα δεν θα συμβεί δεν τους επιτρέπουμε να μας γυρίσουν πίσω. [...] Αυτά τα χρόνια είπαμε πολλές φορές 'όχι' στην τρόικα, δεν ήθελαν την μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης αλλά το κάναμε, δεν ήθελαν τις 100 δόσεις, δεν ήθελαν την ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, αλλά τα κάναμε» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ και θα αποδοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην δική του πολιτική μείωσης των φορολογικών βαρών εν αντιθέσει, όπως είπε, με τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σκοπεύει να αυξήσει τους φόρους. Επανέλαβε ότι θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ και θα τον αποδώσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, επίσης ότι από φέτος θα αρχίσει η σταδιακή μείωση της φορολογίας εισοδήματος από το 43% στο 33% και στα κέρδη των επιχειρήσεων από το 25% στο 15%. «Οι άλλοι αντίθετα λένε ότι θα βάλουν στο 60% τον φόρο εισοδήματος, ετοιμάζουν φοροκαταιγίδα στη μεσαία τάξη. Στο τέλος της τετραετίας η κυβέρνησή μας θα παραδώσει μία Ελλάδα που θα έχει από τους χαμηλότερους συντελεστές στην φορολογία. Τα δύο προηγούμενα χρόνια δεν γινόταν αλλά μπήκαν τα θεμέλια και τώρα μπορούμε οργανωμένα και προγραμματισμένα». Ο κ. Σαμαράς εγγυήθηκε ότι δεν θα υπάρξει άλλη μείωση στις συντάξεις και στα εισοδήματα, ότι οι επιδοτήσεις των αγροτών δεν θα φορολογηθούν ενώ μέσα στα δύο χρόνια θα επιστρέψουν το σύνολο των περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας.

«Βροντερό 'παρών' στην κάλπη»

Κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους να δώσουν «βροντερό 'παρών' στην κάλπη σε αυτή την τόσο κρίσιμη στιγμή για την χώρα που βρισκόμαστε κοντά στο καλύτερο αλλά και στο χειρότερο». Έβαλε το καταληκτικό ερώτημα: «Ποιον θέλει καπετάνιο στο τιμόνι την δύσκολη αυτή ώρα ο λαός; Δεν μου αρέσει να μιλάω για μένα, αλλά υπάρχει αξιοπιστία και εμπιστοσύνη της Ευρώπης στον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας θα απέχει από την Ευρώπη της Ανάπτυξης και θα συμμορφώνεται. Δεν έχει γνώση, δεν έχει άποψη. Όλα θα κριθούν έστω και από μία ψήφο γιατί το πρώτο κόμμα θα πάρει το μπόνους των 50 εδρών». «Κάνω προσκλητήριο αγώνα και ενότητας σε όλους εκείνους που θα κρίνουν το μέλλον του τόπου, μαζί ασφαλίζουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία και περνάμε από το σήμερα στο αύριο, είμαστε οι περισσότεροι και θα νικήσουμε» είπε κλείνοντας ο πρωθυπουργός.

«Κινδυνεύουμε να κρατάμε ομπρέλα την ώρα που θα βρέχει χρήματα»

Κοσμογονική εξέλιξη χαρακτήρισε εξάλλου, την απόφαση της ΕΚΤ για ποσοτική χαλάρωση ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ενώ προειδοποίησε ότι αν δεν τηρηθούν οι όροι που τέθηκαν, η χώρα κινδυνεύει να κρατά ομπρέλα την ώρα που θα βρέχει χρήματα. Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζε χθες για τις ανακοινώσεις του Μάριο Ντράγκι, αλλά προφανώς δεν είχε διαβάσει τη λεπτομέρεια ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να πάρει τα χρήματα θα πρέπει να έχει τελειώσει η αξιολόγηση. «Μιλάμε για την αξιολόγηση του προγράμματος να έχει τελειώσει και αυτοί μιλάνε για το αν θα είναι στο πρόγραμμα καν», πρόσθεσε. Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι όσο η χώρα είναι σε διαδικασία αξιολόγησης «δεν παίρνει φράγκο, δεν παίρνει ευρώ», ενώ σε προειδοποιητικό τόνο είπε ότι «μπορεί και σε έναν χρόνο, την ώρα που θα βρέχουν τα λεφτά, εμάς να μη μας βρέξει ούτε μια σταγόνα». Εξάλλου, παρατήρησε ότι «με τσαμπουκάδες δεν γίνεται ανάπτυξη» και πως αυτό που χρειάζεται είναι σοβαρότητα. Απαντώντας στην κριτική που έχει δεχθεί για κινδυνολογία, ο κ. Σαμαράς διερωτήθηκε ποιος δημιουργεί φόβο και απαρίθμησε τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για να υποστηρίξει ότι κατά την προεκλογική περίοδο ανέδειξε «ένα πολύ μικρό μέρος του προβλήματος». «Ένα πολύ μικρό μέρος του προβλήματος αναδείξαμε, ήταν υποχρέωσή μου, αυτοί μπορούν να λένε ότι θέλουν. Είχαμε υποχρέωση να μιλήσουμε και αυτό κάναμε», συνέχισε. Τέλος, ο Πρωθυπουργός είπε ότι παρά τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων είναι αισιόδοξος για τα αποτελέσματα των εκλογών «γιατί ο Έλληνας θέλει Ευρώπη, θέλει σοβαρότητα».

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Δίπλωσε νταλίκα στον περιφερειακό

Γ. Ορφανός «Στόχος είναι η Ελλάδα να βρει και πάλι τον δρόμο της»