«Οι πρόεδροι μετά από κάθε ήττα έθεταν τον εαυτό τους στη διάθεση των οργάνων του κόμματος» σχολίασε ο Ευάγγελος Αντώναρος θέτοντας εμμέσως θέμα ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία. Μιλώντας σήμερα στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά», ο κ. Αντώναρος η Ν.Δ. έχει μία μεγάλη παράδοση και υπενθύμισε ότι «ο Καραμανλής το 2009, θυμάστε ότι δρομολόγησε ο ίδιος με ξεκάθαρη δήλωση το θέμα της διαδοχής του» είπε. Ο κ. Αντώναρος ήταν επικριτικός και για τη μη παράδοση του Μεγάρου Μαξίμου στον Αλέξη Τσίπρα. «Έχω μάθει από το σπίτι μου να υποδέχομαι κάποιον και να τον ξεπροβοδίζω εγώ έως την πόρτα», δήλωσε.
Ν. Κακλαμάνης: «Να στηρίξουμε υποψηφιότητα Αβραμόπουλου»
Στο μεταξύ, ο Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στο Βήμα FM τόνισε: «Η άποψή μου είναι ότι η ΝΔ πρέπει να βγει μπροστά και να πει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να είναι ο κ. Αβραμόπουλος υποψήφιος, πρώτοι εμείς λέμε "ναι". Δεν έχει ανάγκη τις ψήφους μας, αλλά δεν είναι ωραίο ένας Πρόεδρος που θα μπορούσε να βγει με 200 και πλέον ψήφους να βγει με λιγότερες. Η άποψή μου, λοιπόν, είναι ότι πρέπει να βγούμε μπροστά, αν έχει υπόψη του αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ». Είπε ότι εάν ήταν στη θέση του Σταύρου Δήμα, θα αποχωρούσε. «Και ο ΣΥΡΙΖΑ, με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Πρέπει να βολευτεί και ο κ. Μηλιός, να πάει επίτροπος» πρόσθεσε.
Για την επόμενη μέρα στη ΝΔ, ο κ. Κακλαμάνης υποστήριξε: «Προσωπική μου άποψη είναι ότι απαιτείται ένα έκτακτο συνέδριο επανεκκίνησης του κόμματος και της παράταξης. Ο Νικήτας Κακλαμάνης δεν ανήκει στο "Δελφινάριο". Γνωρίζετε ποια είναι τα πρόσωπα που είναι στο "Δελφινάριο". Ρωτήστε τους. Αν θέλεις την ηγεσία, πρέπει να βγαίνεις μπροστά. Άμα θέλουν, όποιος θέλει να γίνει, ας βγει μπροστά. Τι περιμένουν, δηλαδή; Να τους ανοίξει άλλος τον δρόμο και να έλθουν ως Μεσσίες;».
Συνάντηση Σαμαρά - Μεϊμαράκη
Με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς στα γραφεία του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού. Η συνάντηση κράτησε μία ώρα και έγινε στο πλαίσιο των επαφών που έχει ξεκινήσει ο κ. Σαμαράς με βουλευτές και στελέχη του κόμματος.
Συγκαλείται η Εκτελεστική Γραμματεία της Ν.Δ.
Την πρώτη κίνηση στην εσωκομματική σκακιέρα μετά την ήττα στις εκλογές πραγματοποιεί ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συγκαλεί αύριο την Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας. Την επόμενη εβδομάδα θα συγκληθεί και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
Αδ. Γεωργιάδης: «Οι δηλώσεις των υπουργών γκρέμισαν το Χ.Α.»
Στις δηλώσεις τον νέων υπουργών αποδίδει ο βουλευτής της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης τη μεγάλη πτώση που καταγράφηκε χθες στο Χρηματιστήριο Αθηνών. «Μας έπρηξαν με τη μη παράδοση Σαμαρά και το πόσο σοβαρό είναι κλπ, για το ότι με τις δηλώσεις τους οι υπουργοί γκρέμισαν την Αγορά κιχ...», είναι η σχετική του ανάρτηση στο Twitter.
Συναντήσεις Μ. Σουλτς με Σαμαρά - Βενιζέλο
Τέλος, με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, θα συναντηθεί αύριο ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στις 14:30, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Παράλληλα, ο κ. Σουλτς θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, στις 19:00. Στη συνάντηση με τον μέχρι πρότινος υπουργό Εξωτερικών, θα παρευρεθούν και οι ευρωβουλευτές Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή