Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ανάκριση έχουν φτάσει πληροφορίες για λογαριασμούς και σε ελληνικές τράπεζες, που ανοίχτηκαν για να χαθούν τα ίχνη των χρημάτων, αφού κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ποσά από τέτοια εγκληματική πράξη κρύβονταν σε πιστωτικά ιδρύματα της χώρας.
Την Τετάρτη, ο Βλαστός βρέθηκε για δεύτερη ημέρα ενώπιον των ανακριτών, κατηγορούμενος για βαριά κακουργήματα, αφού του αποδίδεται ο ρόλος αρχηγού μαζί με τους Βασίλη Στεφανάκο και Γιάννη Σκαφτούρο στο κύκλωμα «νονών» των φυλακών. Ο Π. Βλαστός έχει μάλιστα τοποθετηθεί και για την εξαδέλφη του, Λίτσα, που αποκάλυψε το κύκλωμα, λέγοντας: «Θέλω να μπει και αυτή δέκα χρόνια μέσα για να μάθει». Ο Βλαστός ρωτήθηκε επίμονα για όλες τις εκρήξεις, εκβιασμούς και άλλες παράνομες πράξεις που του αποδίδει η εξαδέλφη με την απολογία της. Η τελευταία κρατείται ακόμα στη ΓΑΔΑ, αφού εκκρεμεί σε βάρος της ένταλμα προσωρινής κράτησης μετά την απολογία της ενώπιον των ανακριτών.
Από όλες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδέχτηκε μόνο τη βομβιστική επίθεση σε βάρος της εισαγγελέως Τρικάλων Σοφίας Πετράκη, που είχε ερευνήσει την υπόθεση της απόπειρας απόδρασης με ελικόπτερο του βαρυποινίτη με τη συνεργασία άλλων ποινικών από τα Τρίκαλα τον Φεβρουάριο του 2013. Με ενδιαφέρον αναμένονται τις επόμενες ημέρες οι απολογίες των Β. Στεφανάκου και Ι. Σκαφτούρου, καθώς και του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός του εκβιασμού εναντίον του κρατουμένου για μίζες στα εξοπλιστικά Γιάννη Σμπώκου. Θα απολογηθεί και ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, ο οποίος επίσης κατηγορείται για εμπλοκή στο κύκλωμα των «νονών».