Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Α. Μέρκελ: To Eurogroup και οι θεσμοί θα αποφασίσουν για εκταμίευση δόσης

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Α. Μέρκελ: To Eurogroup και οι θεσμοί θα αποφασίσουν για εκταμίευση δόσης

Εκταμίευση της δόσης -ή μέρους της- προς την Ελλάδα θα υπάρξει εάν οι θεσμοί κρίνουν ότι λαμβάνονται αποτελεσματικά μέτρα για μεταρρυθμίσεις και το Eurogroup τα εγκρίνει, επανέλαβε το μεσημέρι της Παρασκευής μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, απαντώντας πότε θα υπάρξει αποδέσμευση κεφαλαίων.

Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, τόνισε ακόμη η Μέρκελ.

Με δεδομένο ότι το Eurogroup είναι πολύ πιθανό να συνεδριάσει στις 27 Μαρτίου, -τα χρονικά περιθώρια στενεύουν δεδομένου ότι ακολουθεί το Πάσχα των Καθολικών και μετά των Ορθοδόξων- εξηγείται σε μεγάλο βαθμό γιατί στην Ελλάδα έχουν ξεκινήσει πυρετώδεις εργασίες για την κατάρτιση της αναλυτικής λίστας των μεταρρυθμίσεων.

Με πολλές αναφορές στη δέσμευση όλων στη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, η Μέρκελ τόνισε- για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα- ότι η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να αντικαταστήσει μεμονωμένες δράσεις και μεταρρυθμίσεις με άλλες αρκεί να εξασφαλίζουν το ίδιο αποτέλεσμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική επέμβαση διενεργήθηκε με επιτυχία σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε