Ζωή Κωνσταντοπούλου: Στο χαιρετισμό της η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η θύμηση των προγόνων μας αποτελεί θεμελιώδες ιστορικό χρέος και η τιμή προς αυτούς επιταγή προς τις επόμενες γενιές. Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στην απόφαση της Βουλής να συνδράμει την προσπάθεια για την αποκατάσταση των θυμάτων, την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου, την αποζημίωση για τις καταστροφές σε υποδομές και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών. «Για να είμαστε ελεύθεροι απαιτείται διεκδίκηση και αντίσταση» επανέλαβε. «Οι πρόγονοί μας θυσιάστηκαν, όχι όμως με τη σημερινή έννοια στην οποία κάποιοι αρέσκονται να χρησιμοποιούν» σχολίασε. Ακούγοντας το τελευταίο μήνυμα του εκφωνητή της ελληνικής ραδιοφωνίας, λίγο πριν εισέλθουν τα ναζιστικά στρατεύματα στην Αθήνα, η κ. Κωνσταντοπούλου παρατήρησε ότι θυμήθηκε -λόγω της συζήτησης του νομοσχεδίου της ΕΡΤ - τον τελευταίο εκφωνητή της ΕΡΤ πριν εισβάλλουν τα ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο το 2013. Δεν ταυτίζω καταστάσεις πρόσθεσε, αλλά κάθε γενιά, κάθε εποχή, κάθε βουλή, κάθε κυβέρνηση, κάθε κοινωνία, γράφουν τη δική τους ιστορία και αναμετρώνται με το ιστορικό και πολιτικό χρέος τους , ανέφερε χαρακτηριστικά. Η ελευθερία είναι δύσκολη υπόθεση, αλλά ωραία, κατέληξε.
Κώστας Ήσυχος: Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος επανέλαβε ότι οι διεκδικήσεις της Ελλάδας δεν στρέφονται εναντίον του γερμανικού λαού με τον οποίο ο ελληνικός συνδέεται με αγώνες για δημοκρατία και αντιφασιστικό αγώνα. Επίσης τόνισε ότι οι διεκδικήσεις των γερμανικών οφειλών δεν αποτελούν προσπάθεια συμψηφισμού με το χρέος της χώρας.
Νίκος Χουντής: Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επί ευρωπαϊκών υποθέσεων Νίκος Χουντής κάλεσε τη Γερμανία να αλλάξει στάση στην πάγια θέση της παρατηρώντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έγινε με βάση τις αρχές της δημοκρατίας, της ισότητας, για να μην ξαναξεκινήσει πόλεμος στη γηραιά ήπειρο.