Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δεν συζητάμε για διπλό νόμισμα, ξεκαθάρισε ο Γ. Βαρουφάκης

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Δεν συζητάμε για διπλό νόμισμα, ξεκαθάρισε ο Γ. Βαρουφάκης

Σε διάψευση ότι συζήτησε το ενδεχόμενο υιοθέτησης διπλού νομίσματος στη συνάντηση που είχε στις 28 Απριλίου με τον γερμανό οικονομολόγο Τόμας Μάγιερ, προχώρησε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης από το βήμα της Βουλής.

Ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκου σχετικά με τη συζήτηση για το «Geuro» είπε πως κάποιοι ανησυχούν επειδή ο πρώην επικεφαλής αναλυτής της Deutsche Bank Τόμας Μάιερ παραδέχεται ότι στην Ελλάδα και την Ευρώπη ακολουθείται λάθος συνταγή.

«Το ερώτημα σαφές: συζητήσαμε με τον κ. Μάγερ το παράλληλο νόμισμα; Όχι», είπε χαρακτηριστικά. Ξεκαθάρισε δε πως οι συζητήσεις με τον γερμανό οικονομολόγο αφορούσαν στον τρόπο με τον οποίο η δημόσια περιουσία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο ενός αναπτυξιακού οχήματος.

«Το θέμα της συζήτησης με τον κ. Μάγερ ήταν πως θα αξιοποιηθεί βέλτιστα η δημόσια περιουσία στο πλαίσιο μίας αναπτυξιακής τράπεζας», σημείωσε.

«Δεν μας είπατε την αλήθεια», απάντησε ο Γ. Κουτσούκος επισημαίνοντας πως ο υπουργός είπε «για τη φάκα, αλλά όχι το τυρί, που είναι η συμφωνημένη έξοδος από το ευρώ».

«Αν έχετε επιφυλάξεις, θα σας παρακαλούσα να τις κρατήσετε για τον εαυτό σας έως ότου έχετε στοιχεία ότι ο υπουργός ψεύδεται», του είπε ο κ. Βαρουφάκης, προσθέτοντας πως από το 2009 έχει καταθέσει τη διαφωνία του για το «παράλληλο» νόμισμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέο διάβημα της Ελλάδας στον ΟΗΕ για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη
Ρηματική διακοίνωση υπέβαλε στις 30 Μαρτίου 2026 η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο Γραφείο του ΟΗΕ, για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη
Νέο διάβημα της Ελλάδας στον ΟΗΕ για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη
Θεσσαλονίκη: Αποκρουστική εικόνα στην παραλία – Γέμισε βλέννα ο Θερμαϊκός (ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ)
Το γνωστό πλαγκτόν κάλυψε ξανά τα νερά της παραλίας της πόλης – Δυσφορία για κατοίκους και επισκέπτες από τη δυσοσμία
Θεσσαλονίκη: Αποκρουστική εικόνα στην παραλία – Γέμισε βλέννα ο Θερμαϊκός (ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ)
Εργατικό ατύχημα στην Κρήτη: Πολτοποιήθηκε το χέρι 27χρονου σε μηχανή κιμά
Αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, αλλά λόγω της σοβαρότητας του τραύματος, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο ΚΑΤ
Εργατικό ατύχημα στην Κρήτη: Πολτοποιήθηκε το χέρι 27χρονου σε μηχανή κιμά