Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δ. Στρατούλης: Πρόωρες εκλογές εάν δεν υποχωρήσουν οι δανειστές

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Δ. Στρατούλης: Πρόωρες εκλογές εάν δεν υποχωρήσουν οι δανειστές

Πρόωρες εκλογές, ώστε ο λαός να εκφράσει με τον πλέον επίσημο τρόπο τη θέλησή του, αν οι πιστωτές δεν υποχωρήσουν, πρότεινε με δηλώσεις του την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Όπως υποστήριξε, οι δανειστές συμπεριφέρονται απέναντι στη χώρα σαν να ήταν αποικία και τα μέτρα που προτείνουν δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά.

«Δεν πρόκειται να περάσουν τα συγκεκριμένα μέτρα, ούτε από την κυβέρνηση ούτε από τον λαό» δήλωσε στον ΑΝΤ1, σχολιάζοντας τις απαιτήσεις των δανειστών για να κλείσει η διαπραγμάτευση.

Όπως σημείωσε, οι πιστωτές απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, τη μείωση των δαπανών για το ασφαλιστικό κατά 1% του ΑΕΠ ετησίως, προκειμένου να εξοικονομηθούν ετησίως 1,8 δισ. ευρώ ετησίως.

Αυτό σημαίνει, εξήγησε, ότι θα πρέπει να μειωθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις, να καταργηθεί το ΕΚΑΣ, αλλά και τα οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα.

Ο κ. Στρατούλης υπογράμμισε πως στην ουσία ζητούν να έχουμε συντάξεις 300 ευρώ και επικουρικές 30 ευρώ, γυρίζοντας τη χώρα σε ένα εργασιακό και κοινωνικό Μεσαίωνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο βασιλιάς της Ισπανίας στον τελικό του Μουντιάλ (VIDEO)
Η παρουσία τους κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των Ηνωμένων Πολιτειών τράβηξε τα βλέμματα των φιλάθλων, σε ένα κατάμεστο στάδιο, λίγο πριν από...
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο βασιλιάς της Ισπανίας στον τελικό του Μουντιάλ (VIDEO)
Σάκκαρη: Το μήνυμα σε Μητσοτάκη - «Δεν περίμενα ποτέ να αγαπήσω κάποιον σαν εσένα»
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης βρέθηκε στο ΟΑΚΑ σε όλους τους αγώνες της Σάκκαρη και την υποστήριζε από τα court side του γηπέδου
Σάκκαρη: Το μήνυμα σε Μητσοτάκη - «Δεν περίμενα ποτέ να αγαπήσω κάποιον σαν εσένα»