Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επίκαιρη ερώτηση Στ. Θεοδωράκη για το Μεταναστευτικό

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Επίκαιρη ερώτηση Στ. Θεοδωράκη για το Μεταναστευτικό

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για το μεταναστευτικό κατέθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Συγκεκριμένα, θίγει το ζήτημα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών στα ελληνικά νησιά εν όψει της τουριστικής περιόδου.

Όπως αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης, υπάρχει «δραματική αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φθάνουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα από τις αρχές του 2015, αύξηση που προσεγγίζει κατά μέσο όρο το 500%».

«Η έλλειψη κατάλληλης προετοιμασίας εκ μέρους της κεντρικής κυβέρνησης για την υποδοχή και τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων δημιουργεί ανθρωπιστικό ζήτημα, με εκατοντάδες ανθρώπους να περιπλανώνται αβοήθητοι στους δρόμους των νησιών. Την ίδια ώρα, πλήττεται η τουριστική λειτουργία, που αποτελεί οικονομικό οξυγόνο και για τις νησιωτικές κοινωνίες, αλλά και για την χώρα συνολικά», συμπληρώνει.

Ο κ. Θεοδωράκης ρωτά τον Πρωθυπουργό πώς σκοπεύει η κυβέρνησή του να υποδεχτεί με αξιοπρέπεια τους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που καταφθάνουν στα νησιά μας, χωρίς να υπονομευθεί η ζωτικής σημασίας τουριστική λειτουργία. Επίσης, γιατί η κυβέρνηση αντί να ενδυναμώνει, υπονομεύει τη λειτουργία δημόσιων υπηρεσιών που διαχειρίζονται τις μεταναστευτικές ροές, όπως την Υπηρεσία Ασύλου και την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής. Και, τέλος, πώς σκοπεύει να εξασφαλίσει επιπλέον υποστήριξη από την ΕΕ, ώστε να ενισχυθεί η FRONTEX, να χτυπηθούν τα κυκλώματα των διακινητών στα τουρκικά παράλια και να αρχίσει η Τουρκία να δέχεται πίσω παράτυπους μετανάστες, εφαρμόζοντας τις συμφωνίες που έχει υπογράψει με Ελλάδα και ΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 55χρονος τουρίστας από τη Βρετανία – Η σύζυγός του είχε αισθανθεί αδιαθεσία
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί
Σκληρή κριτική από το γραμματέα της Νέας Αριστεράς στον πρώην πρωθυπουργό για το νέο του πολιτικό εγχείρημα
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί