Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Γ. Βαρουφάκης: Δυνατή η επίτευξη συμφωνίας

Γ. Βαρουφάκης: Δυνατή η επίτευξη συμφωνίας
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Γ. Βαρουφάκης: Δυνατή η επίτευξη συμφωνίας

Την εκτίμηση ότι η κατάληξη σε συμφωνία είναι δυνατή και ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μάλιστα «μέσα σε μία νύχτα», αν είναι παρούσα η Άγκελα Μέρκελ, εκφράζει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Bild.

«Μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία μέσα σε μία νύχτα. Αλλά η καγκελάριος (Άγκελα Μέρκελ) θα πρέπει να είναι εδώ», δηλώνει ο κ. Βαρουφάκης.

Τονίζει ακόμη πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θέλει να αποφύγει ένα Grexit, αν και όπως σημειώνει, ο ίδιος δεν αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Θεωρώ πως το Grexit δεν είναι μία συνετή λύση, όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα, όπως δεν μπορώ να αποκλείσω πως μια μέρα ένας κομήτης θα αγγίξει τη Γη», αναφέρει.

Ο κ. Βαρουφάκης τονίζει για μία ακόμη φορά την ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. «Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την πληρωμή ενός τόσο σημαντικού χρέους», εξηγεί.

Παραδέχεται επίσης πως υπάρχουν προβλήματα στην ελληνική φορολογική διοίκηση, ιδίως για το θέμα του ΦΠΑ. «Ξέρετε ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας με τον ΦΠΑ; Ότι δεν μπορούμε να τον εισπράξουμε», σημειώνει.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Στα 108,9 εκατ. ευρώ ακάλυπτες επιταγές και συναλλαγματικές

Πρ. Παυλόπουλος: Η πορεία της χώρας στην Ευρωζώνη θα συνεχιστεί