Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συνάντηση Σαμαρά-Σημίτη με φόντο το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Προσπάθειες για διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας

Κρίσιμο τετ-α-τετ πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής μεταξύ δύο πρώην πρωθυπουργών, του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Σημίτη. Η συνάντηση, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, είχε ως αντικείμενο τις πυκνές πολιτικές εξελίξεις, την πορεία των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εταίρους και τους τρόπους διασφάλισης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Το ραντεβού των δύο πρώην πρωθυπουργών πραγματοποιήθηκε στο ιδιαίτερο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά στην οδό Μουρούζη και διήρκεσε μία ώρα. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σημίτης, από την πλευρά του, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων έξω από το γραφείο του στη Βουλή την Πέμπτη, δήλωσε ότι βλέπει την πορεία των διαπραγματεύσεων «λίγο απαισιόδοξα».

Να σημειωθεί ότι ο κύκλος επαφών του προέδρου της ΝΔ ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη, με τη συνάντηση που είχε με τον προκάτοχό του στην ηγεσία του κόμματος και πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Προχθές, Πέμπτη, ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Στο σύντομο διάλογο που είχε με τον κ. Παυλόπουλο μπροστά στις κάμερες, ο Αντ. Σαμαράς εξέφρασε τη λύπη του που η συνάντηση αυτή γίνεται υπό «τις σημερινές δραματικές συνθήκες». Παράλληλα, επισήμανε τον κίνδυνο «να καταρρεύσει ο ακρογωνιαίος λίθος της εθνικής μας πολιτικής που είναι η συμπόρευση με την Ευρώπη» - κάτι που, όπως είπε, «θα γινόταν εφιάλτης για τον ελληνικό λαό, την αξιοπιστία της χώρας, το μέλλον των παιδιών και για την ασφάλεια της χώρας, ειδικά με όσα γίνονται στην γειτονιά μας».

«Η οικονομία καταστρέφεται όσο αυτοί διαπραγματεύονται δήθεν ηρωικά» δήλωσε εξάλλου χθες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, υποστηρίζοντας πως οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι «για γέλια». «Χρεοκοπία σημαίνει ότι θα πεθάνουμε στον δρόμο από την πείνα» είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι πλέον «το να μένουμε σπίτι μας σαν να μην συμβαίνει τίποτα ενώ την άλλη εβδομάδα μπορεί να βγούμε από την Ε.Ε. είναι υπερβολή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο αστυνομικός που έσωσε 2 παιδιά από φωτιά στο σπίτι τους
Πώς περιέγραψε τις στιγμές αγωνίας όταν πήρε φωτιά το σπίτι τους στα Γιαννιτσά την ώρα που διάβαζαν για τις ενδοσχολικές εξετάσεις
Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο αστυνομικός που έσωσε 2 παιδιά από φωτιά στο σπίτι τους
Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο Δημήτρης Σαλπιστής – Η σπουδαία παρακαταθήκη του
Σπουδαία προσωπικότητα του πολιτισμού και της αυτοδιοίκησης, συνέδεσε το όνομά του με τη ίδρυση μεγάλων μουσείων μουσείων
Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο Δημήτρης Σαλπιστής – Η σπουδαία παρακαταθήκη του