Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συμφωνία ανακοίνωσε μέσω twitter ο Ντ. Τουσκ!

Η Ελλάδα μπαίνει σε πρόγραμμα στήριξης από τον ESM, με «σοβαρές μεταρρυθμίσεις και οικονομική στήριξη»

Με συμφωνία για την Ελλάδα ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τις 10 το πρωί της Δευτέρας οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών! Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη από τις 17.30 το απόγευμα της Κυριακής!

Μέσω twitter o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ, ενημέρωσε ότι επετεύχθη συμφωνία και πως όλοι είναι έτοιμοι προκειμένου η Ελλάδα να μπει σε πρόγραμμα στήριξης από τον ESM, με «σοβαρές μεταρρυθμίσεις και οικονομική στήριξη».

Σημειώνεται πως μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, τα μεγάλα αγκάθια ήταν ο ρόλος του ΔΝΤ και το Ταμείο για την αποπληρωμή του χρέους. Αναμένεται η κοινή συνέντευξη Τύπου των Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ντόναλντ Τουσκ και Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Γύρω στις 8.30 άρχισαν να αποχωρούν κάποιοι ηγέτες με πρώτη τη Λιθουανή Πρόεδρο. Όταν ρωτήθηκε από το CNBC αν υπάρχει συμφωνία απάντησε: «Σχεδόν, σχεδόν». Ο Βέλγος πρωθυπουργός έγραψε μια λέξη στο twitter: «Συμφωνία», ανοίγοντας μια χαραμάδα αισιοδοξίας. «Φαίνεται ότι έχουμε συμφωνία», έγραψε στο Twitter και ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης Νίκος Χριστουδουλίδης. «Υπάρχει ένα ανοιχτό θέμα ακόμη» δήλωσε ο Σλοβένος πρωθυπουργός Μιρό Τσέραρ, αναφορικά με τη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα που είναι σε εξέλιξη από χθες το απόγευμα στις Βρυξέλλες. Πάντως ο Σλοβένος πρωθυπουργός δεν διευκρίνισε αν το «ανοιχτό θέμα» είναι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα ή η μεταφορά των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων στο Λουξεμβούργο. Με μήνυμά του στο Twitter, o κ. Τσεράρ αποχώρησε από τις Βρυξέλλες διευκρινίζοντας ότι πρέπει να συναντήσει τον ΓΓ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στη Σλοβενία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ