Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική για το μεταναστευτικό ζητάει η ΚΕΔΕ

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, καλεί την κυβέρνηση «να σταματήσει να αναζητά δικαιολογίες στις παραλείψεις της προηγούμενης κυβέρνησης

Εφαρμογή ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής για το μεταναστευτικό ζητεί από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Ο κ. Πατούλης σημειώνει ότι το κύριο βάρος για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ρεύματος το έχουν σηκώσει οι νησιωτικοί δήμοι, που αποτελούν τους χώρους πρώτης υποδοχής και φιλοξενίας των μεταναστών, καθώς και η Αττική, όπου στη συνέχεια διοχετεύονται.

Χαρακτηρίζει «σταγόνα στον ωκεανό προσφύγων» τη δημιουργία 2.500 θέσεων ανοιχτής φιλοξενίας έως το τέλος του έτους που εξήγγειλε η αν. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, επικαλούμενος επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, στο επτάμηνο του 2015 οι αφίξεις μεταναστών –προσφύγων έφτασαν τους 156.726.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, καλεί την κυβέρνηση «να σταματήσει να αναζητά δικαιολογίες στις παραλείψεις της προηγούμενης κυβέρνησης, γιατί επί των ημερών της διογκώθηκε κατά 500% ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που εισήλθαν στη χώρα», ενώ υπογραμμίζει ότι «η αυτοδιοίκηση δεν έχει πλέον άλλες δυνατότητες διαχείρισης του προβλήματος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Δύο οι συλλήψεις για την ένταση στα δικαστήρια – Τι λέει η αστυνομία
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την ένταση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Δικαστικό Μέγαρο
Θεσσαλονίκη: Δύο οι συλλήψεις για την ένταση στα δικαστήρια – Τι λέει η αστυνομία
Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: Η κυβέρνηση περιφρονεί την αυτοδιοίκηση – Πρέπει να αντιδράσουμε
Συνάντηση με δημάρχους της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Στο επίκεντρο η διαχείριση των υδάτων
Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: Η κυβέρνηση περιφρονεί την αυτοδιοίκηση – Πρέπει να αντιδράσουμε