Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στ. Θεοδωράκης: «Δεν είναι πολιτική οι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις»

Επεσήμανε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha

Από τη στιγμή που υπάρχει ο φόβος κατάρρευσης της χώρας, πρότασή μας ήταν να μη γίνουν τώρα εκλογές, αλλά όταν στην πράξη θα φαινόταν το αδιέξοδο της κυβέρνησης, επεσήμανε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Προφανώς κι υπάρχουν κίνδυνοι όταν στηρίζεσαι στις ψήφους των άλλων. Χειρότερο, όμως, οι εκλογές», συμπλήρωσε, ενώ επεσήμανε ότι «δεν είναι πολιτική οι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, πολιτική είναι να παίρνεις αποφάσεις».

«Πόση οικονομική καταστροφή μπορεί να αντέξει αυτή η χώρα» διερωτήθηκε ο κ. Θεοδωράκης και εξέφρασε τον φόβο ότι η αβεβαιότητα λόγω των εκλογών θα είναι τελειωτικό χτύπημα. Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, η χώρα και οι μικρές επιχειρήσεις καταρρέουν, ενώ καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι «ποτίζει με ανασφάλεια την κοινωνία».

«Εγκαλούμε τον κ. Τσίπρα για τις δεσμεύσεις του στο εσωτερικό όχι στο εξωτερικό» σχολίασε και διερωτήθηκε γιατί έγινε το δημοψήφισμα. Παράλληλα, εξέφρασε τον φόβο ότι με την πρώτη αφορμή, πιθανώς να γίνουν εκλογές το 2016.

«Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει ποια κόμματα θα συνεργαστούν για την κυβέρνηση όχι ο ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης, ενώ δήλωσε ότι δεν αισθάνεται άνετα να συμμετέχει σε κυβέρνηση, ούτε του κ. Τσίπρα, ούτε του κ. Μεϊμαράκη. «Η κρίση είναι δική τους, του παλιού πολιτικού συστήματος», εξήγησε και καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη της «κατεδάφισης της χώρας», καθώς, όπως εκτίμησε, ήταν «λιγότερος από τις προσδοκίες του κόσμου». Επιπλέον, τον κατηγόρησε ότι είναι μέρος του παλιού πολιτικού συστήματος.

Συνεχίζοντας, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι στις 6 Ιουλίου, κ. Τσίπρας «ζούσε ακόμη στην εποχή της αβεβαιότητας, επειδή τον είχε εγκαταλείψει το κόμμα του», ενώ όπως παρατήρησε, αυτό που προείχε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ήταν να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και όχι το «να λύσουμε τις διαφορές μας». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έριξε όλο του το βάρος στην ευρωπαϊκή λύση, κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, συμπλήρωσε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επέκρινε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς τους ότι λένε πως αν δεν γίνουν κυβέρνηση, θα ξαναγίνουν αντιμνημονιακοί στο δικό τους μνημόνιο. «Δεν είναι τιμητικό για τους ανθρώπους της αριστεράς να λένε ότι όσο έχω την "καρέκλα" στηρίζω το μνημόνιο» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, τόνισε ότι από την πρώτη του ομιλία στη Βουλή είχε αναφέρει ότι δεν πρόκειται για μία Πρόεδρο, αλλά για μία «δικτακτορίσκο». «Κανείς δε μπορεί να ανεχτεί να έχει η Πρόεδρος της Βουλής δικό της, προσωπικό Κανάλι, για να εξυπηρετεί τους σκοπούς της» σχολίασε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ζήτησε να γίνει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών μετά την παράδοση της διερευνητικής εντολής από τον κ. Λαφαζάνη, σύμφωνα με το Σύνταγμα, ενώ τόνισε ότι δεν συμφωνεί με τις πρόσκαιρες συγκολλήσεις κομματικών μηχανισμών για να διασωθούν κάποιοι πολιτικά. «Υπάρχει η ανάγκη να συνεργαζόμαστε όλοι. Δεν είναι, όμως, προϋπόθεση η επιβίωση του παλιού συστήματος» εξήγησε.

Όπως ανέφερε, οι βουλευτές του Ποταμιού παρακολουθούνται κι αξιολογούνται για το έργο τους, ενώ υπογράμμισε ότι σε όλες τις επιτροπές της βουλής το Ποτάμι πήγαινε με συγκεκριμένες προτάσεις και όχι για «φραπέ».

Κλείνοντας, ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε το Ποτάμι ως τη «μηχανή της μεταρρύθμισης». «Σε όλα τα ζητήματα προβάλλουμε μεταρρυθμιστικές λύσεις. Κυβέρνηση αποτελεσματική δε μπορεί να γίνει χωρίς το Ποτάμι», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί