Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Άγριο ξύλο στο βουλευτή της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκο στο Σύνταγμα (βίντεο)

Άγριο ξύλο στο βουλευτή της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκο στο Σύνταγμα (βίντεο)
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Θα καταθέσει μήνυση ο βουλευτής, ενώ νωρίτερα ο Μ. Βαρβιτσιώτης γλύτωσε τα χειρότερα…

Επίθεση δέχτηκαν κατά τη διάρκεια παμποντιακού συλλαλητήριου το απόγευμα στο Σύνταγμα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μάλιστα ο κ. Κουμουτσάκος δέχτηκε χτυπήματα στο σώμα και το πρόσωπο και με ρούχα σκισμένα, κατάφερε την τελευταία στιγμή να διαφύγει εισχωρώντας στο κτίριο του Κοινοβουλίου. Τρέχοντας κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια των δραστών και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος επιβιβάστηκε σε διερχόμενο αυτοκίνητο.

Ακροδεξιά στοιχεία κατηγόρησε ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος ως φυσικούς αυτουργούς για την επίθεση που δέχθηκε στο Σύνταγμα κατά την διάρκεια του παμποντιακού συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας κατά των απόψεων που διατύπωσε ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης σχετικά με την γενοκτονία των Ποντίων. Μετά το επεισόδιο ο κ. Κουμουτσάκος προσήλθε στην Ολομέλεια της Βουλής και έλαβε τον λόγο για να καταδικάσει την βιαιοπραγία εναντίον του από πλευράς «ακραίων, απαράδεκτων τραμπούκων», όπως τους χαρακτήρισε, ενώ καταλόγισε στον κ. Φίλη ότι είναι ο «ηθικός αυτουργός» των ενεργειών αυτών με τις απόψεις που διατύπωσε και έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Μήνυση θα κάνει ο Γ. Κουμουτσάκος

Μήνυση, θα υποβάλλει ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, για τον ξυλοδαρμό που υπέστη κατά τη διαδήλωση στο Σύνταγμα, όπως ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μετά την ομιλία του στην Ολομέλεια.

«Παρά το γεγονός ότι κάποιοι επιχειρούν να ευτελίσουν την Βουλή, παραμένει το σύμβολο της Δημοκρατίας, με τα όποια προβλήματά της. Η αμέσως παρουσία μου εδώ, ήταν συμβολική και πολιτική και ακριβώς ήθελε να υποδηλώσει ότι οι πολιτικοί οφείλουν να δρουν θεσμικά και η πολιτική να ασκείται στο Κοινοβούλιο» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ανέφερε πως οι προκλήσεις και οι ανιστόρητες δηλώσεις του κ. Φίλη - ο οποίος, όπως είπε, δεν δικαιούται να επικαλείται δύο ιδιότητες, αυτή του υπουργού κι εκείνη του επιστήμονα - είναι το έδαφος που καλλιεργούν τον σπόρο της βίας, της μισαλλοδοξίας, του εξτρεμισμού, στο οποίο φυτρώνουν οι εχθροί της Δημοκρατίας. «Επομένως, υπάρχει αυτός του έδρασε και οι ηθικοί αυτουργοί» είπε ο βουλευτής.

«Θα υποβάλλω μήνυση, την νομική υφή της οποίας θα εξετάσω με τους αρμόδιους νομικούς», ξεκαθάρισε ο κ. Κουμουτσάκος ο οποίος επανέλαβε πως και η επιλογή του αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του ότι οι πολιτικοί πρέπει να απαντούν θεσμικά και με πολιτικές πράξεις.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Άρνηση σύγκλισης έκτακτου δημοτικού συμβουλίου για τις δηλώσεις Φίλη

Κλειστά Τέμπη για 2 μέρες: Ποια διόδια δεν θα πληρώνουμε